Hyfsad AO-lottning för Johanna Larsson

3
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson får möta 82-rankade Alla Kudryavtseva i första omgången av Australian Open. De har mötts tre gånger tidigare och Johanna har vunnit samtliga matcher.

– Lottningen är okej, kunde ha varit mycket värre. Men ryskan var i kvartsfinal i Brisbane så hon har börjat året bra. Det blir en kul utmaning, säger Johannas tränare Mattias Arvidsson till SweTennis.

Johanna och Alla möttes två gånger på grus under 2011, i Estoril och Båstad, och då vann Johanna i raka set. Senast de möttes var i Montreal 2012 och även då blev det svensk seger efter 7-5 i skiljeset.

Kudryavtseva har gjort en turnering i år i Brisbane. Där blev hon faktiskt utslagen av Leysa Tsurenko i kvalfinalen, men Alla fick en plats som lucky loser och tog för sig rejält. Det tog stopp i kvartsfinalen mot Varvara Lepchenko, men i andra omgången eliminerade hon formstarka Karolina Pliskova. Då hade tjeckiskan i omgången innan slagit Victoria Azarenka.

Johanna Larsson har aldrig tidigare klarat första omgången i Melbourne och är i samma sits som inför US Open förra året. Då blev det tredje omgången, efter att Johanna tidigare aldrig vunnit någon match i US Open.

Vinnaren här möter högst troligt sjätteseedade Agnieszka Radwanska i andra omgången. Polskan lottades mot Kurumi Nara.

Dubbelfinal först

Johanna Larsson är i dubbelfinal i Hobart tillsammans med Kiki Bertens. De vann över Arrubarrena/Olaru efter 10-5 i matchtiebreak.

– Första set var ingen höjdare, men sedan steppar de upp och spelade riktigt bra. Kul att börja året med en final och vinster är alltid bra, säger coachen Mattias Arvidsson.

Johanna har sedan tidigare två WTA-dubbeltitlar: Quebec (2010) och Köpenhamn (2011).

– Vi har jobbat med ett par smådetaljer och det går framåt. Vi åker till Melbourne efter finalen imorgon kväll, säger Arvidsson.

Johanna Larsson och Kiki Bertens hoppas på ett plats i dubbelturneringen i Australian Open, men det krävs ett återbud för att de ska komma in i turneringen.

Föregående artikelDyster svenskdag i Florida
Nästa artikel”Bra match och solid insats av Elias”

3 KOMMENTARER

  1. Som alla på touren skulle hon få en kanonstart på året om hon gör en bra insats i AO. Hoppas hon kan intala sig att hon är i Båstad när hon spelar. När hon spelar där är allt möjligt..

  2. Några placeringar till på rankingen och hon slipper kvala till de flesta turneringarna. Det skulle göra otroligt mycket, ofta det som skiljer en topp 50-spelare från den som är rankad 80. Att slippa kval.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här