Ett mål är uppnått redan för Elias Ymer och Rebecca Peterson. Båda har nått första milstolpen genom att ta sig vidare från första omgången i en Grand Slam.

Elias Ymer var stor favorit mot Dudi Sela och vann efter tre raka set.

– Första set var riktigt tufft, men jag kämpade in i det sista i första set, sade Elias Ymer till Eurosport.

Det blev 7-6, 6-3, 6-1 för Elias Ymer som nu får möta Fabio Fognini i nästa omgång. Det är första gången sedan 2011 som en svensk spelare i herrturneringen vinner en GS-match. Senast var det Robin Söderling.

Rebecca Peterson  vann igår mot svårspelade Su-Wei Hsieh med 6-4, 6-3. Det var första segern i en Grand Slam för Peterson som gjorde sitt första GS-framträdande i US Open ifjol. Mihaela Buzarnescu, 31-seedad, kommer att bli en mycket tuff motståndare i nästa omgång.

Johanna Larsson förlorade mot Bethanie Mattek-Sands. Det blev 4-6, 3-6 där Larsson inte riktigt kom upp i sin normala kapacitet, men där Mattek-Sands visade att hon en gång varit topp 30. Kanske var det också så att Larsson brände mycket krut i helgen genom finalen i Nürnberg.

1 KOMMENTAR

  1. Larsson vann precis första set i dubbeln. Lindstedt börjar sin match preliminärt om 20 minuter. Ymer-Fognini imorgon okänd tid…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.