Vecka 17 | Kan Eriksson lyckas igen i Nigeria?

Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blir en vecka utan vare sig ATP- eller WTA-spel för de svenska spelarna. Elias Ymer var ganska nära att få spela ATP-turneringen i Budapest, där tillslut sex av de åtta i kvalfinalerna kom med i main draw.

En rad spelare var involverade i kval till future- och ITF-turneringar, men få gick vidare i helgen. Onekligen ser det tunt ut.

(Sidan uppdateras efterhand)

Herrar

Nigeria F2 Futures ($25K+H, hard) Länk link
Markus Eriksson är andraseedad den här veckan. Kan få möta Ronnie Schneider [490] i en eventuell kvartsfinal. Förra veckan blev det dubbla finaler.

Brazil F1 Futures ($15K, grus) Länk link 
Christian Lindell är andraseedad. Den bäst rankade spelaren han kan få möta fram till en eventuell semifinal är Wilson Leite [654].

Turkey F16 Futures ($15K, grus) Länk link
Filip Bergevi vann måndagens kvalfinal och klar för huvudturneringen. Där väntar förstaseedade Marsel Ilhan.

Andreas Siljeström i par med Andrea Arnaboldi spelar Tallahassee challenger.

Damer

$25,000 Wiesbaden (grus) Länk link
Cornelia Lister får möta 6-seedade Alize Lim.

$15,000 Cairo (grus) Länk link
Marina Yudanov.

$25,000 Obidos (carpet) Länk link
Katerina Filip och Linnéa Malmqvist klarade kvalet.

Juniorer

Beaulieu-sur-Mer, Frankrike (Grade 1) Länk link
Lisa Zaar.

Medias, Rumänien (Grade 2) Länk link
Carl Gustafsson och Maja Radenkovic.

Piestany, Slovakien (Grade 2) Länk link
Leo Borg.

- Annons -

28 KOMMENTARER

 1. Finns fortfarande en teoretisk chans för Linnea Malmkvist eller Filip att kvala in till Portugal 25k, i övrigt var det inte mycket att hurra för. Att Sveriges bästa 2002:a Maria Petrovic blir NOLLAD mot estländskan Sara Orav (700 på juniorrankningen) känns ju rätt… märkligt. Molly Helgesson ut mot en 500-jr.-rankad italienska. Sydney Berlin en annan spelare som ser ut att gå bakåt, inte vunnit mycket på sistone.

  För Cabaj Awad ser det becksvart ut… utslagen i kvalet till 15k mot Sina Haas och 1-13 i matcher eller vad det nu är på sistone.

  Det positiva i helgen är Lisa Zaar. Två bra vinster när hon kvalade in till G1:an i Frankrike. Första matchen var svår, en spelare som kvalade in till G2:a förra veckan och pressade 81-rankade Snigur i första set. I kvalfinalen slog hon 162-rankade Zade som visserligen inte är i form, men ändå den högst rankade hon slagit tror jag. Nu blir det tyvärr Hennemanns överman Lopatetskaya i första omg., men bra turnering oavsett.

  G2:an i Rumänien som Radenkovic gått in i main draw på med sin rankning håller inte hög klass. Den eller Algeriets G2:a hade Hennemann säkerligen vunnit om hon velat ställa upp. Kanske hon borde ha gjort för att befästa sin Roland Garros-plats.

  • Filip kvalade in! Fem matchbollar behövde hon. Trodde hon tappade matchen efter att ha tappat sin serve till 5-6 i avgörande. Starkt att komma tillbaks och sen vinna tiebreak efter en 6-1 ledning

   • Ja det är en av hennes största vinster i karriären. Mas som hon slog har ju varit både i final, semi och kvartsfinaler på 15k-nivå. Det var en överraskning.

    Även Malmkvist gick vidare mot ett helt ok motstånd. Delgado slog ändå 312-rankade Rubini för en månad sedan.

    • Nagon som vet något om Filip och hennes satsning? Sag en intervju med henne pa youtube pa tjeckiska sa hon verkar vara svensk-tjeckiska, hon reser mycket (USA bla.) och tävlar och verkar föredra 25k kval framfor 15k turneringar. Ambition finns uppenbarligen.

     (PS. Apologies for my rubbish Swedish. My keyboard also doesn’t have the last three vowels of the Swedish language but sometimes it autocorrects and sometimes it doesn’t, so apologies if it’s hard to read)

 2. Får hoppas Linnea vinner morgondagens kvalfinal också. Vore kul med två oväntade spelare i en 25k turnering.
  Synd att Stephanie Thour förlorade sin kvalfinal 15k Antalya i sin första ITF future. Intressant satsning med boxning mot OS i Tokyo och spela tennis i future.

   • Alltid kul när svenskar vinner löjligt jämna matcher. Spelaren hon slog vann t.ex. över Eden Silva förrförra tävlingen, en spelare som nu bara tappade tre gem i första matchen av maindrawen.

    Verkligen bra gjort av Linnea och FIlip. Sämre gjort av Yudanov som jag inte trodde skulle åka i första. Lister leder 5-2 i sin match.

 3. Vi har även Leo Borg i Slovakien och hade Lancelot Carnello i Algeriet men han föll direkt.
  Intressant också att Hossam som är topseedad i Nigeria nyligen förlorade mot 14åriga dansken Holger Rune.
  Vilka löften Danmark har i Tauson och Rune.

 4. Är det nån som vet hur det är med Mridha? Han har inte spelat en enda match i år. Tråkigt för han verkade vara lite på gång.

  • Mridha har haft otur med skada och är opererad flera gånger. Alldeles nyligen också, enligt hans instagramkonto.

 5. När det gäller Kajsa Rinaldo Persson så kollade jag upp lite. Hon är ju börsnoterad och sammanfattade året på den sidan.

  “Därefter åkte jag vidare till sista stoppet som var Australien. Där spelade jag två 25 000 dollars. Jag var alltså iväg hela augusti och september och jag var nöjd med min resa.

  Någon vecka efter jag kom hem blev jag dock skadad och fick en överbelastning i mitt ben. Mycket berodde på långa resor då jag suttit mycket och felbelastningar. Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid för mig att bli frisk så min tanke var att spela elitserien under november månad. Men tyvärr var det lite mer allvarligt än så vilket ledde till att jag missade serien och fick ställa in resten av året. Men nu börjar jag se ljuset och jag hoppas vara igång igen i januari.

  Nytt för mig nästa år blir att jag flyttar ner till Malmö för att börja träna på Fair Plays Akademi. Det ser jag fram emot väldigt mycket.

  Jag vill tacka alla mina andelsägare och hälsa alla en god jul och gott nytt år!”

  Är alltså skadad. På instagramkontot lade hon i slutet av januari upp en tennisbild med ordet “Soon”. Sedan dess har det inte varit något tennisrelaterat dock, men antar att hon fortfarande är skadad eller tränar upp sig efter uppehållet likt Celik.

  Hon hade som målsättning att bli topp 350 på WTA-rankningen 2017, det var lite väl positivt får man väl säga.

 6. 8 herrar och 3 damer är direktkvalficersde till Future/ITF Karlskrona.
  Big Mac blir stor favorit på herrsidan medan det ser väldigt tunn ut på damsidan.
  Kan Henneman överraska?

  • Som det ser ut just nu, men det kommer ju falla bort spelare fram till dess, så det kommer vara fler än tre som går in direkt. Plus wild cards. Får vänta lite och se vilka som blir kvar i slutändan.

   • Fanny Östlund valde 15K Hammamet istället för 15K Karlskrona enligt anmälningslistorna. Cornelia Lister var också direktkvalificierad men valde också bort Karlskrona. JCA hade också kunnat vara direktkvalificierad om hon anmälde sig. Om det inte blir några SE så lär Molly Helgesson också bli direktkvalificierad.

 7. Sag precis Listers forsta set i hennes vinstmatch mot Minella. Hon spelade väldigt bra, serven satt, hon hade bra variation i spelet and spelade volley en hel del. Riktigt skoj att se. Minella som hon slog ar en bra spelare som vann en 25k turnering for bara ett par veckor sedan.

  • Ja, hon börjar kännas mer bekväm på 25k-nivå nu. När hon är i form har hon spelet för att slå 100-300-rankade spelare, nu gäller det bara att få självförtroende och vinna mot dem mer regelbundet.

  • Kan inte säga att jag är överraskad. Han har ju förlorat mot flera spelare rankade runt 1000-strecket på sistone och är inte i form. Att han gick till final i förra turneringen säger inte så mycket då den överlägset högst rankade han slog på vägen var 500.

   Han har många poäng att försvara i maj/juni, lär nog dala på rankningen.

  • Grymt ju! Överlag mer intressant startfält för svensk del där än i turneringen innan. Dock är det bara Lövkvist av 2003:orna som spelar, ingen Milicevic eller Wikander. Men det ska bli jätteintressant att se hur Celik står sig nu, förutsatt att hon kommer till spel.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt