Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det var vunna och förlorade matchbollar för svensk del när den andra omgången i Djursholm Ladies ($10,000). När krutröken väl lagt sig kan vi konstatera att två spelare, Ida Jarlskog och Jacqueline Cabaj Awad, är framme i kvartsfinal.

18-åriga Ida Jarlskog är framme i sin hittills andra kvartsfinal på den här nivån och har övertygat i de två första omgångarna. Ida släppte bara ifrån sig två gem mot Eleni Daniilidou i första omgången och idag blev det 6-2, 7-5 mot fjärdeseedade Daiana Negreanu. Jarlskog ställs nu mot titelförsvarande Julie Gervais som enkelt slog Sandra Örtevall idag efter 6-2, 6-1.

Jacqueline Cabaj Awad gick en match över drygt tre och en halv timme mot Katharina Gerlach. Svensk seger blev det efter 11-9 i avgörande tiebreak. Gerlach servade för matchen vid 6-5 och hade en matchboll. Setsiffrorna skrevs till 6-3, 4-6, 7-6. Cabaj Awad möter en annan spelare som tillbringade lika lång tid på banan idag, Tess Sugnaux.

Cornelia Lister var ytterst när att besegra Sugnaux, men kunde inte förvalta sina möjligheter. Lister hade 7-5, 5-3 och servade för matchen vid 5-4 och hade där en matchboll. Lister hade också 6-3 och tre matchbollar i tiebreaket. Tredje set blev en holmgång av rang. Lister låg under med 2-4 som blev till 5-4. Sugnaux höll sin serve, vann tre raka gem och setet med 7-5. Att förlora på det sättet känns oerhört bittert: 7-5, 6-7, 5-7. Sugnaux har nu 4-0 i inbördes.

Lidköpings TK:s nyförvärv, norskan Astrid Wanja Brune Olsen (född 1999) har fått en massa tennispoäng och kommer få spela förstasingeln för sitt lag i elitserien. Frågan är om hon är redo för det? Svaret kanske blir ja, för norskan vann med klara 6-2, 6-2 efter en timmes spel mot ett av Sveriges framtidshopp – ett år äldre Mirjam Björklund.

Emma Ek var den sjätte svenskan i andra omgången, men föll klart mot danskan Karen Barritza efter 1-6, 1-6.

Två svenskor i kvartsfinalen är en mer än i fjol och lite bättre än ett normalresultat så här långt. Frågan är dom om någon kan ta sig till semifinal eller längre?

 

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Tja, det kunde ju gått åt andra hållet för Awad och ena hållet åt Lister. 50/50 där får man väl vara nöjd med. Hoppas nu för f-n bara att Cabaj slår Sugnaux så hon inte slår ut tre svenskar på raken…

    Ida lär få det väldigt tufft mot Gervais känns det som. Hon ska normalt inte vinna, men Gervais kan vara ojämn också.

    Björklund var förhoppningarna mycket större på än så där. Som sagt så har Olsen spelat bra bland juniorerna men 4 gem bara… känns inte som hon kom upp i nivå då. Mirjam hade en breakboll mer men förvaltade dem inte, samtidigt var hon faktiskt sämre. Känns inte bra. Speciellt när man tänker på att Östlund gjorde en så mycket bättre match mot Olsen och det känns inte som att Östlund är så mycket bättre än Björklund. Björklund krossade ju Njuki som imo har gjort bättre resultat än Östlund i år.

    Men hon är iaf i semi i dubbel tillsammans med Njuki, där de möter Jarlskog/Rosenqvist som precis krossade Lister/Awad med 6-1 6-2 (båda hade spelat långa matcher, förmodligen trötta?). Så svenskt i final i dubbel åtminstone. I singel ska det väl mycket till. Om någon så tror jag på Awad, men Andrei har imponerat hittills.

    Hennemanns motståndare i kvalet, Swiatek, imponerar stort som väntat. Få se om hon tar Barbat också.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here