Svensk tennis har fått en ny spelare på topp 100. På dagens WTA-ranking gick Cornelia Lister upp på plats 99.

– Ett av mina mål den här säsongen var att nå topp 100, så det känns jätteskönt att kunna bocka av det. Det här öppnar fler möjligheter för mig att komma in i Grand Slam-turneringarna, som är ett annat av mina mål, säger Cornelia Lister i ett pressmeddelande.

I helgen spelade Lister semifinal i WTA-turneringen i Nürnberg tillsammas med Darija Jurak, som tidigare varit så högt rankad som 27. Paret kommer att fortsätta kampera ihop ett tag och siktet är inställt på WTA-touren.

– Det är den nivån jag vill hålla mig på. Nu ska jag spela ett par tävlingar till med Darija och sedan utvärdera. Som det känns nu kommer vi att fortsätta spela ihop och bli ett team. Vi kommer jättebra överens både på och utanför banan Det blir en helt annan trygghet om man kan spela med samma partner flera tävlingar i rad, säger Lister.

2 KOMMENTARER

  1. Äntligen!
    Har haft chansen länge och hoppas hon kan ta vara på den här chansen nu. Vad krävs för GS-spel? Att bad i paret ligger topp 75 i dubbel?
    Sen borde damdubbel gå att utveckla? Träna smash och våga följa med ett djupt grundslag på nät så växer paret flera klasser…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.