Ostapenko kastade racketen – bollkalle träffad

Jelena Ostapenko (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)
Jelena Ostapenko (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Årets första storbråk på banan inträffade i WTA-turneringen i Auckland natten mot torsdag. Unga Jelena Ostapenko, som slog Johanna Larsson i första omgången, spelade huvudrollen.

De ska ha tränat ihop tidigare under veckan, Ostapenko och Naomi Broady, men de skiljdes inte som vänner efter den här matchen.

Broady, som sensationellt slog Ana Ivanovic i första omgången, vann efter en riktig berg och dal-match med 4-6, 7-6, 7-5. Ostapenko hade matchboll vid 5-3 i andra set och hade också 5-1 i avgörande set. Bara det är minnesvärt i sig, men knappast det som matchen kommer att bli ihågkommen för.

Det var den här händelsen som var upprinnelsen. Broady ville få Ostapenko diskvalificerad efter att lettiskan slängt (tappat?) sitt racket och träffat en bollkalle i tiebreaket i andra set. Det köpte inte domaren, som ansåg att det var en olyckshändelse. En tårögd Broady kunde inte köpa det argumentet.

– Du ser väl på reprisen att det inte var någon olyckshändelse. Hon kastade racketen och den träffade bollkallen, skrek Broady inför TV-kamerorna men inte heller supervisorn Tony Cho var övertygad om det.

Efter att Ostapenko sedan tappat 5-1 i tredje set och förlorat matchen, så slutade det med en klassisk utskällning och handskakning efter matchen.

Ostapenko verkar inte alltför populär bland de andra spelarna heller…

https://twitter.com/BenRothenberg/status/684671476969046021/photo/1

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt