1-1 efter första dagen i Davis Cup

0

Svenskt jubel. Christian Lindell och DC-laget.

Det är 1-1 efter första dagens spel mellan Rumänien och Sverige i Davis Cup. Dagens glädjeämne var Christian Lindell som gjorde en strålande DC-debut och vann i tre raka set mot Rumäniens etta Adrian Ungur.

Lindell gav Sverige ledningen, men tyvärr nådde inte Elias Ymer upp till samma nivå i sin match mot Marius Copil. Rumänen vann i tre raka set i en odramatisk match.

Dramatik saknades däremot inte i Lindells match. Det mest anmärkningsvärda var att det var svensken som hade kylan och såg mest van ut att hantera det speciella med att spela en lagmatch för sitt land.

Ungur hade nämligen lägen i alla tre seten, men gång efter gång kom Lindell tillbaka. Ungur fick matchens första break fram till 3-2, men tappade omedelbart serven i gemet som följde. Lindell hade sina första setbollar i första set i rumänens serve vid 5-4, men rumänen redde ut det då. Det gjorde han inte i sitt sista servegem, då Lindell plockade fram sitt bästa spel och vann setet med 7-5.

Även i andra set hade rumänen ett tidigt break, men Lindell kämpade på och kom tillbaka. Gång efter gång och allt som oftast var det Copil som stressades till misstag på sin forehand. Setet gick till tiebreak och återigen visade Lindell prov på mental styrka och vann tiebreaket med hela 7-2.

Efter pausen kom Ungur ut med nya friska krafter till tredje set, gick fram till 3-0 efter ett break. I det läget kändes det lite oroligt, förutom i svensklägret. Lindell vände igen och Ungur såg ut att vara på väg att bryta ihop. Lindell visade heller inga som helst nerver när han servade hem matchen, 6-4 i tredje set. Imponerande!

Elias Ymer kom fel in i matchen från början mot Marius Copil. Rumänen pressade Ymer i nästan alla av svenskens servegem, medan Ymer inte kom åt Copils serve.

Adrian Ungur – Christian Lindell 5-7, 6-72, 4-6
Marius Copil – Elias Ymer 6-2, 6-3, 6-2

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Föregående artikelMekovec stoppade Allgurin – igen
Nästa artikelKvalet till Danderyds Future lottat

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här