10000-dollars i Djursholm – här är lottningen

Kajsa Rinaldo Persson

Kan någon av våra svenska spelare överraska och gå långt i höstens första ITF-tävling på hemmaplan? Resultaten i sommarens turneringar var skrala och nu är många av landets bästa inte med.

Landslagstränaren Lars-Anders Wahlgren är i Australien och där tävlar Rebecca Peterson, Susanne Celik och Ellen Allgurin. Och Hilda Melander är skadad. Sen är det ett ganska stort kliv ner till övriga.

14 av 32 spelare i Djursholm är svenskar. Anette Munozova, Cornelia Lister, Brenda Njuki och Kajsa Rinaldo Persson kvalificerade sig på egen hand pga sin ranking.

Sex av åtta kvalplatser gick till svenska spelare: Jacqueline Cabaj Awad, Rebecca Gustafson, Sandra Örtevall, Adna Sofradzija, Fanny Östlund och Ida Jarlskog. Fyra fick wild card: Paulina Wulcan, Maja Örnberg, Louise Brunskog och Julia Klackenberg.

Övre halvan

Två svenskmöten direkt: Lidköpingskompisarna Maja Örnberg och Paulina Wulcan möts samt en comebackande Jacqueline Cabaj Awad mot Sandra Örtevall som verkar vara i bra form.

Fanny Östlund möter 6-seedade Naomi Cavaday. 25-åringen har gjort comeback i år efter flera års frånvaro. Som bäst var hon rankad 174. Brittiskan slog enkelt både Anna Hermann och Mirjam Björklund i kvalet.

Adna Sofradzijja klarade kvalet och möter 24-åriga tyskan Natalie Proese, som har en semifinal som bäst i år i en 10K-turnering.

Louise Brunskog har en tung säsong bakom sig, utan seger i någon av de sex turneringar hon har ställt upp i. Här möter hon norskan Caroline Rohde-Moe, som kommer att spela elitserietennis i höst för Tabergsdalens TK.

Undre halvan

Julia Klackenberg på wild card ska inte ha någon chans mot 7-seedade Kelly Versteeg.

16-åriga Ida Jarlskog kanske är en av de mest intressanta spelarna att följa. Stadigt spel i kvalet mot kvalificerat motstånd och med en färsk finalplats i en G3-turnering i Barcelona säger att formen är bra. Kan ha bra chans mot en vänsterhänt spanjorska vid namn Atucha Gomez.

Brenda Njuki ställs mot 1064-rankade Estelle Guisard, men fransyskan vara på topp 300 för ett år sedan och har bara kunnat spela tre turneringar i år.

Anette Munozova är den enda svenskan som är seedad och ska ha bra chans mot 1139-rankade Chantelle Rigozzi. Vinner Munozova, så kan det bli möte med Kajsa Rinaldo Persson i omgång två. Växjötjejen möter Nora Niedmers.

17-åriga Rebecca Gustafson klarade kvalet och gör sin första match idag i en 10K-turnering. Tufft motstånd väntar i GTG-spelaren Alina Silich.

Cornelia Lister möter andraseedade Tayisiya Morderger. Ingen bra lottning för Lister som får en motståndare som är van vid spel på 25K-nivå.

 

itf djursholm

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.