$10,000 Oslo: Dubbelt svenskt i semifinalerna

Fanny Östlund SM 2013
Foto: Henrik Gustavsson.

Det gick trögt för svenskorna på hemmaplan men i Oslos 10 000-dollars är nu två spelare framme i semifinal: Cornelia Lister och Fanny Östlund.

– Jag har spelat bättre och bättre för varje match här i Oslo. Jag hade turen med mig när jag fick LL in i huvudturneringen, säger Fanny till SweTennis.

17-åriga Fanny Östlund var i sin första kvartsfinal någonsin i en 10 000-dollars – och vann den. Det blev 6-4, 7-6 mot spanjorskan Fernandez-Rabener.

– Det är en av mina största framgångar hittills, så semfinal värdesätter jag högt, men jag ska göra mitt bästa för att vinna tävlingen, säger Fanny.

Lister slog Caroline Uebelhoer med klara 6-4, 6-2 och Cornelia hade bara två breakbollar mot sig på hela matchen. Uppenbart har matchandet på Vintertouren gett önskat resultat. Många matcher, bättre självförtroende. Det liknar lite av det som Ellen Allgurin gjorde i somras på Sommartouren och som sedan gav en skjuts till tävlingarna internationellt.

I semifinalerna möter Lister åttondeseedade Liubov Vasilyeva. Östlund möter den sjätteseedade danskan Karen Barbat.

– Jag har mött Karen Barbat tidigare i år utomhus, men har goda chanser imorgon för att ta revansch, avslutar Fanny Östlund.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.