$10,000 Oslo: Dubbelt svenskt i semifinalerna

0
Fanny Östlund SM 2013
Foto: Henrik Gustavsson.

Det gick trögt för svenskorna på hemmaplan men i Oslos 10 000-dollars är nu två spelare framme i semifinal: Cornelia Lister och Fanny Östlund.

– Jag har spelat bättre och bättre för varje match här i Oslo. Jag hade turen med mig när jag fick LL in i huvudturneringen, säger Fanny till SweTennis.

17-åriga Fanny Östlund var i sin första kvartsfinal någonsin i en 10 000-dollars – och vann den. Det blev 6-4, 7-6 mot spanjorskan Fernandez-Rabener.

– Det är en av mina största framgångar hittills, så semfinal värdesätter jag högt, men jag ska göra mitt bästa för att vinna tävlingen, säger Fanny.

Lister slog Caroline Uebelhoer med klara 6-4, 6-2 och Cornelia hade bara två breakbollar mot sig på hela matchen. Uppenbart har matchandet på Vintertouren gett önskat resultat. Många matcher, bättre självförtroende. Det liknar lite av det som Ellen Allgurin gjorde i somras på Sommartouren och som sedan gav en skjuts till tävlingarna internationellt.

I semifinalerna möter Lister åttondeseedade Liubov Vasilyeva. Östlund möter den sjätteseedade danskan Karen Barbat.

– Jag har mött Karen Barbat tidigare i år utomhus, men har goda chanser imorgon för att ta revansch, avslutar Fanny Östlund.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Föregående artikelNydahl ska kallas till förhör i den italienska spelhärvan
Nästa artikelBedene nekas att representera Storbritannien i Davis Cup

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här