$50,000 Bendigo: Japan-Sverige 2-0

Rebecca Peterson i Båstad 2014
Foto: Henrik Gustavsson.

Det var Sverige mot Japan i semifinalerna i Australien och det slutade med att det blir en heljapansk final. Susanne Celik stred tappert, men förlorade, och Rebecca Peterson avbröt sin match i andra set.

Eri Hozumi-Susanne Celik 7-5, 6-3
Risa Ozaki-Rebecca Peterson 7-5, 1-3

Summa summarum så är Australienresa verkligen värd pengarna för det svenska teamet. Många matcher, nya erfarenheter och en hel del rankingpoäng med sig hem, men då är det ännu en 50K-tävling kvar i Bendigo.

Susanne Celik var ju också med i Mexico i december förra året, men då vann hon bara en match i en av tre turneringar. Därmed har hon heller inte många poäng att försvara resten av året, mer än en final i en 10K i Helsingfors från november förra året. Här blev det en kvartsfinal i Margaret River (25K) och en semifinal i Bendigo (50K).

Rebecca Peterson började med en titel i Perth (25K), sen final i Margaret River (25K) och nu semifinal i Bendigo (50K). Det är andra året i rad som Rebecca håller en finfin form i en längre period. Förra året i december i Mexico vann hon en titel, hade en finalplats och en semifinalplats i 25K-turneringarna i Merida.

Vi ska heller inte glömma bort att nämna Ellen Allgurin, som reste dit på egen hand och och spelade två turneringar till. Final i Cairns (15K), vinst i Toowoomba (15K), kvartsfinal i Perth (25K) innan det blev förluster i första omgången mot Rebecca Peterson i både Margaret River och Bendigo.

Vi skickar också en tanke till Hilda Melander, vars knäproblem blev så svåra att hon fick avbryta Australienturnén och resa hem innan det ens börjat.

Med det här utfallet två år i rad så kan man ju också ställa frågan: varför satsas det inte mer och läggs större resurser på damtennisen? Vad tycker du?

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.