Allgurin: “Fick kämpa genom smärta”

Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Ellen Allgurin är vidare till kvartsfinal i 25000-dollarstuneringen i indiska Pune. På självaste julafton besegrade hon 332-rankade Veronika Kapshay med 6-3, 6-7, 6-1. En bedrift med tanke på att Allgurin varit sjuk under Indienturnén.

– Jag har varit sjuk så himla länge. Idag krampade jag riktigt mycket, fick kämpa genom smärta. Men jag spelade betydligt bättre än i första omgången, aggressivt, och lyckades tacka för matchen som vinnare. En bra julklapp, säger Ellen Allgurin.

Turneringen spelas i 5-miljonersstaden Pune i västra Indien och är den sista turneringen på treveckorsresan till Indien för Allgurin. Kapshay var åttondeseedad och på den undre halvan försvann andraseedade Cindy Burger i första omgången. Allgurin möter vinnaren mellan kvalspelaren Ene och 393-rankade Pirazhenka.

– Nu är det återhämtning som gäller med socker, salt och sömn. Julfirande får bli när vi kommer hem! Imorgon är det full fokus och jag satsar allt för att vinna kvarten, säger Allgurin.

Ellen Allgurin har haft framgångar förr, men då har det mestadels handlat om 10 000-dollars. I höst har utvecklingen varit positiv i turneringar med ett tuffare startfält. Första kvartsfinalen i en 25 000-dollars kom i Australien i Perth i oktober och detta blir nu den andra kvartsfinalen på kort tid på denna nivå.

Allgurin nådde plats 400 på rankingen den här veckan, vilket är personbästa. Det kommer nu att slås igen och poängen kommer att ta henne upp till en plats mellan 370 och 380.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...

Fair Play TK och Upsala TK möts i SM-finalen

Damernas elitserie är färdigspelad. Individuellt imponerade Fanny Östlund mest.