Allgurin: ”Fick kämpa genom smärta”

Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Ellen Allgurin är vidare till kvartsfinal i 25000-dollarstuneringen i indiska Pune. På självaste julafton besegrade hon 332-rankade Veronika Kapshay med 6-3, 6-7, 6-1. En bedrift med tanke på att Allgurin varit sjuk under Indienturnén.

– Jag har varit sjuk så himla länge. Idag krampade jag riktigt mycket, fick kämpa genom smärta. Men jag spelade betydligt bättre än i första omgången, aggressivt, och lyckades tacka för matchen som vinnare. En bra julklapp, säger Ellen Allgurin.

Turneringen spelas i 5-miljonersstaden Pune i västra Indien och är den sista turneringen på treveckorsresan till Indien för Allgurin. Kapshay var åttondeseedad och på den undre halvan försvann andraseedade Cindy Burger i första omgången. Allgurin möter vinnaren mellan kvalspelaren Ene och 393-rankade Pirazhenka.

– Nu är det återhämtning som gäller med socker, salt och sömn. Julfirande får bli när vi kommer hem! Imorgon är det full fokus och jag satsar allt för att vinna kvarten, säger Allgurin.

Ellen Allgurin har haft framgångar förr, men då har det mestadels handlat om 10 000-dollars. I höst har utvecklingen varit positiv i turneringar med ett tuffare startfält. Första kvartsfinalen i en 25 000-dollars kom i Australien i Perth i oktober och detta blir nu den andra kvartsfinalen på kort tid på denna nivå.

Allgurin nådde plats 400 på rankingen den här veckan, vilket är personbästa. Det kommer nu att slås igen och poängen kommer att ta henne upp till en plats mellan 370 och 380.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.