Allgurin i kvartsfinal i Indien: ”Väldigt annorlunda här”

0
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Ellen Allgurin tog en fin skalp i grästurneringen i indiska Lucknow ($15,000) idag när hon besegrade Oksana Kalashnikova med 6-1, 6-4. I kvartsfinalen väntar andraseedade Ankita Raina.

– Det är väldigt annorlunda här, men sjukt spännande. Banorna är okej. Problemet är all smogg och avgaser, så det blir väldigt dimmigt, säger Ellen Allgurin till SweTennis.

Lucknow är en storstad med cirka 3 miljoner invånare, med allt det innebär. Kaos, mer eller mindre, med andra ord.

– Trafiken är helt galen, säger Allgurin.

Det blir tre veckor och julfirande i Indien, med planerad hemresa i slutet av månaden. Tre turneringar ska spelas. Två 25000-dollars senare går på hardcourt, men den första nu i Lucknow går på gräs.

– Det är utvecklande för mitt spel. På gräs tvingas man serva bra och spela snabbt, annars är man körd. Och det tycker jag har gått bra, säger Allgurin.

Segern mot Kalashnikova får man säga är meriterande. Hon har varit uppe runt 150 i singel, men har haft fina framgångar i dubbel. Kalashnikova har exempevis spelat sju raka Grand Slam-turneringar och har varit med i Wimbledon två år i rad och där kunnat skaffa sig mycket erfarenhet av grästennis.

Föregående artikelOrange Bowl: Mikael Ymer enkelt vidare
Nästa artikelJohn Isner får ny tränare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här