Appelgren kontrollerat vidare i US Open

Daniel Appelgren vann sin inledningsmatch i US Open.

– Jag kände att jag hade kontroll på matchen, säger Daniel till swetennis.se.

Daniel Appelgren stod för en stadig insats när huvudtävlingen i US Opens juniorturnering inleddes. 6-2 6-3 var de klara siffrorna mot japanen Ryoteru Matsumura. Appelgren skaffade sig break tidigt i båda seten och var aldrig särskilt hotad. Han släppte emellertid inte till en enda breakboll under hela matchen. Med andra ord en kontrollerad seger av svensken.

– Ja, jag kände att jag hade kontroll men samtidigt var det svårspelat på grund av att det var blåsigt och väldigt varmt. Det var väldigt kvavt, berättar Appelgren som hann spela klart sin match innan regnet intog New York.

I Australian Opens juniorturnering i början av året så pressade för övrigt Appelgrens motståndare Matsumura tysken Alexander Zverev rejält då Zverev vann med 9-7 i avgörande set. Samme Zverev som spelade ATP-semifinal för någon månad sedan.

I nästa omgång möter Appelgren sjätteseedade amerikanen Francis Tiafoe som för övrigt vann en match i herrdubbeln i årets US Open. I par med Michael Mmoh besegrade man Taburaz Gabashvili och Victor Estrella-Burgos som båda nådde tredje omgången i herrsingeln.

– Jag har mött honom i dubbel och även tränat med honom någon gång. Det har gått väldigt bra men varit väldigt jämnt. Han är duktig så det kommer bli en tuff match.

 

 

 

[su_post field=”post_date”]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.