Brunström om sin dubbelpartner: Vi har tänkt fortsätta ihop

0

Johan BrunströmNio olika partners 2013. Samma visa anno 2014. Nu tycks Johan Brunström ha hittat en konstant partner i Nicholas Monroe.

 – Tanken är att vi ska fortsätta ihop, berättar Johan Brunström för swetennis.se.

Samarbetet började på bästa sätt med en titel i Båstad. Därefter har det blivit ytterligare sex turneringar tillsammans.

– Vi har försökt att spela så mycket vi kunnat efter Båstad, säger Johan Brunström.

Förutom vid turneringarna i Metz och i US Open så har Brunström uteslutande haft Monroe vid sin sida efter Båstadframgången.

– Vår ranking har gjort att vi inte gått in i alla turneringar och därför varit tvungna att splitta vid några tillfällen.

Ranking orsak till byten av partners

Det är just rankingen som gjort att Johan Brunström bytt partners så ofta. 2012 spelade han med 15 olika partners. Förra året och detta år har den siffran landat på nio olika spelare vid sin sida på ATP-touren.

– Anledningen att jag bytt mycket är att jag ofta haft en ranking som gör att man ligger på gränsen eller inte kommer in i de största tävlingarna. Förhoppningvis kan det bli ändring på det nu, säger Brunströn och bekräftar för swetennis.se att Monroe är tänkt som stadig partner:

– Jag och Nick har tänkt att spela resten av säsongen tillsammans. Förhoppningsvis går vi in i Stockholm.

– Tanken är att vi ska fortsätta ihop, får hoppas vi har ranking att gå in i tävlingarna i början av nästan år.

Nicholas Monroe har tidigare allt som oftast haft tysken Simon Stadler vid sin sida, men Stadler har varit skadad sedan Wimbledon.

– Det kommer ta ett bra tag innan Stadler börjar sin comeback.

Kompletterar varandra

Nicholas Monroe är likt Raven Klaasen som Brunström kamperade ihop med en hel del ifjol en ganska kort spelare, 178 cm lång.

– Vi kompletterar varandra bra. Nick returnerar väldigt bra och hjälper till bra på nätet. Jag kan hjälpa honom bra i hans servegame och så är båda positiva och gillar att spela med hög energi.

Att Brunström hellre har en fast dubbelpartner råder inget tvivel om. På frågan om han kan se någon fördel i att variera dubbelkompis svarar han:

– Nej, ser ingen fördel med det. Det är bättre att ha en stadig partner som man trivs med och känner bra.

Även kompetent singelspelare

Under hösten har även Johan Brunström bevisat att han är en kompetent singelspelare trots att det var länge sedan han satsade på singelspelet. Han har pressat Sergiy Stakhovsky till 11-13 i skiljeset i en DC-match. Samme Stakhovsky som för ett år sedan slog Roger Federer i Wimbledon. Och nyligen föll bohuslänningen en jämn match mot forne världstolvan Victor Troicki med 6-7 6-7. Samme Troicki som sedan enkelt besegrade David Ferrer.

– Lite sug ger det såklart och jag hade gärna spelat mer singel för jag tycker att det hjälper min dubbel. Men min kropp pallar inte. Jag har haft problem med axeln sedan singeln mot Troicki, så det blir väldigt sparsamt med singel även i framtiden.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Föregående artikelSofia Arvidsson och Johanna Larsson i Linz-kval
Nästa artikelBrunström efter förlusten: Servandet klickade rejält

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här