Challengerframgång – Patrik Rosenholm är vidare till andra omgången i Helsingfors

Patrik Rosenholm var den betydligt jämnare spelaren och vann mötet mot Juho Paukko med 6-2 7-6 (7-3). Därmed är Patrik Rosenholm klar för omgång 2 i Helsingfors challenger och kommer klättra på rankingen. Detta var Rosenholms första seger i en huvudtävling på challengernivå sedan 2012. Också den kom i Finland.

 

Mycket glädjande så är Patrik Rosenholm vidare till den andra omgången vid challengerturneringen i Helsingfors. Rosenholm var sammantaget en betydligt stadigare spelare än Juho Paukko, som precis som Rosenholm var inne på innan matchen, uppträdde väldigt ojämnt. Det första setet gick som en dans och Patrik hade full koll på händelseförloppet då finländaren stod för många misstag då han hade problem med svenskens spel och spred bollar rejält.

I andra set så började Paukko sätta slagen innanför linjerna i betydligt större utsträckning och Rosenholm fick kämpa. Vid 5-5 bröt dessutom Paukko svenskens serve fram till 6-5, men i efterföljande game slet sig Rosenholm till sig gamet där Paukko avslutade med en missad smash från bakplan.

I tiebreaket hade spelarna inledningsvis svårt att hålla sina servar, men till slut var det Rosenholms betydligt stadigare spel som gjorde att han kunde gå fram till 7-3 och avgöra på sin första matchboll.

Nu möter Rosenholm vinnaren av Tobias Kamke och Henrik Laaksonen i den andra omgången.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.