Elias Ymer förlorade rysare

Elias Ymer var nära seger. Men det blev till slut en tung förlust för svensken mot Gerasimov med siffrorna 5-7, 6-2, 6-7 (6). 

Den 18-åriga svensken hade en bra chans att ta sig till kvartsfinal i Helsingfors challenger. En chans som han såg ut att förverkliga efter ett tidigt servegenombrott i första set. Men Ymer tappade övertaget vilket resulterade i två tappade servegem och därmed ett var första set förlorat.

I andra set bröt svensken tidigt och detta skulle han inte tappa. Efter ett stabilt spel av svensken väntade ett avgörande set efter segersiffrorna 6-2 i andra. Det tredje settet innehöll inga tidiga servegenombrott. Det första kom till Ymers fördel som bröt fram till 5-4 och skulle därmed gå ut och serva för matchen. Men det gick inte vägen och inte långt därefter var ställningen 6-5 och 40-0 till Gerasimovs fördel i svensken serve. Men efter ett par fina servar hade Ymer räddat tre matchbollar och ett avgörande tiebreak väntade.

Där det också var jämnt men där tyvärr Gerasimov var snäppet vassare och stod till slut som segrare efter nästan tre timmars spel.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.