Elias Ymer gör Rosenholm sällskap till den andra omgången – efter moldaviska protester vid matchbollen

Det blev en tät drabbning mellan kvalspelarna Elias Ymer och Maxim Dubarenco i Helsingfors första omgång. Efter en matchboll som moldaviern protesterade vilt över så krånglade sig i alla fall Elias Ymer vidare. 7-5 3-6 7-5 segersiffrorna.

Att Elias Ymer har en förmåga att få med sig matcher är ingen hemlighet. Dagens match i Helsingfors var inget undantag. Det var dramatisk och blev också hetsigt efter matchbollen. Elias Ymer var inte inblandad utan kunde lugnt jubla över segern, men Dubarenco var allt annat än nöjd med domarens beslut att döma in Elias Ymer backhandsslice. Moldaviern var riktigt irriterad på domaren över att han dömde in bollen (som snuddade linjen eller var ute) och argumenterade länge med domaren om hans beslut. Dubarenco missade slaget efter Ymers slice. Svensken vann därmed matchen och gör därmed Patrik Rosenholm sällskap till den andra omgången.
Det händer inte alltför ofta att två svenskar återfinns i den andra omgången på challengernivå så helt klart en positiv vecka för svensk tennis.

I den andra omgången får nu Elias en bra lottning då seedade Peter Gojowczyk dragit sig ur turneringen. Motståndare blir Egor Gerasimov esom tog sig vidare från mötet med Philipp Davydenko efter att denne givet upp. Faktum är att dessa båda möttes även i kvalfinalen då Davydenko drog det längsta strået. Nu möttes de alltså för andra gången i Helsingfors på blott några dagar då Gerasimov fick en plats som Lucky Looser. Vitryssen är Elias nästa motståndare.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.