Elitserien: Fair Play ångar på – femte raka segern

0
Mathilda Malm SM 2014
Mathilda Malm. Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis.

Fem av sju omgångar är spelade i damernas elitserie och av allt att döma kommer Fair Play att möta Helsingborg på hemmaplan i SM-finalen den 7 december. I botten blir det en hård strid in i det sista.

[su_pullquote  align=”right”]
Tabellen
1. Fair Play TK 10 p
2. Helsingborgs TK 8 p
3. GLTK 6 p
4. Lidköpings TK 6 p
5. Tabergsdalens TK 5 p
6. Näsbyparks TK 3 p
7. Växjö TS 2 p
8. KLTK 0 p[/su_pullquote]

KLTK, utan poäng, har Fair Play och Helsingborg kvar att möta. Det kommer ju inte att gå.  Växjö och Näsbypark möts i sista omgången, men det är inte helt säkert att den matchen kommer att gälla någonting. Växjö har först Helsingborg på lördag, medan Näsbypark har Lidköping. Tabergsdalens fem poäng räcker en bit.

Fair Play TK – Näsbyparks TK 6-0
Fyra av fem matcher där hemmalaget inte tappade någon match och idag inte heller något set. Det var utklassning rakt igenom, från Cornelia Lister i första singel (6-2, 6-3 mot Anette Munozova) till Mathilda Malm i fjärdesingeln (6-1, 6-2 mot Jennie Brobeck). Karen Barbat slog Angela Roesler (6-1, 6-1) och Emma Ek tappade bara två gem i sin match mot Elsa Melander. I dubblarna tappade Fair Play sammanlagt fem gem.

– En stabil laginsats. Spelarna gjorde sitt jobb och höll koncentrationen uppe, jag är helnöjd. Siffrorna blev stora i dag, det lär bli tuffare motstånd framöver, säger Jimmy Wallin som coachade laget tillsammans med Mervana Jugic Salkic.

GLTK-Helsingborgs TK 2-4
HTK hade både Johanna Larsson och Sofia Arvidsson i laget.  Det var 1-1 efter dubblarna där Larsson/Arvidsson vann sin matchen. Larsson slog Jasmina Tinjic med 6-0, 6-4 och Arvidsson besegrade Matilda Hamlin med 6-2, 6-0. Evelina Virtanen, van vid förstasingeln i frånvaron av Larsson och Arvidsson var nu i en tredjesingel och vann mot Valeria Berner med 6-0, 6-3. Andrea Raaholt tog en seger frö GLTK då hon slog Catrine Landström.

Växjö TS-KLTK 5-1
Väntad Växjö-seger med tanke på att KLTK kom till spel med två 98:or i Hanna Wikberg och Sofie Garpered samt Anna Leijon, född 2001. Wikberg tog en seger i andrasingeln mot Gabbi Tepic. Anna Hermann och Jennifer Hadjieva vann i sin tur för Växjö mot Garpered och Leijon. Förstasingeln vann Kajsa Rinaldo Persson mot Karolina Söör med 6-2, 6-0.

Lidköpings TK-Tabergsdalens TK 4-2
LTK hade fått en fin förstärkning till machen då Donika Bashota är hemma från college i USA. Donika bidrog till en dubbelseger (2-0 hade LTK där) och vann sin singel mot Emma Milicevic. Caroline Rodhe-Moe vann förstasingeln efter ännu ett matchtiebreak, nu mot Paulina Wulcan. Dagens överraskning och ett styrkebesked i sig stod 14-åriga Alexandra Viktorovitch som slog Maja Örnberg med 6-2, 6-3. Klara Alenäs tog segern i fjärdesingeln mot Heidi Danielsson efter matchtiebreak.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

 

 

 

Föregående artikel”Det förundrar mig alltid att vi äldre hänger med de hårdsatsande”
Nästa artikelWawrinka i ny diskussion – denna gång med franska DC-laget

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här