Elitserien: Favoriterna imponerade i premiären

adidas tennis

Helsingborgs TK och Fair Play TK visade direkt i elitseriepremiären varför man är tippade att vara topplag och förmodade finallag i december. Båda vann sina matcher med 6-0.

Växjö TS – Fair Play TK 0-6
Guldkandidaten från Malmö gjorde rent hus i Växjö. Cornelia Lister vann förstasingeln efter 10-7 i avgörande mot Kajsa Rinaldo Persson och Lister var också en avgörande faktor när de möttes i dubbel. Lister verkar vara i mycket bra form efter idogt tävlande i höst.
Klara siffror i övrigt i singelmatcherna för Fair Play där Lister, Brenda Njuki, Emma Ek och Mathilda Malm spelade. Rinaldo Persson, Anna Hermann, Jennifer Hadijeva och Helena Bjereus spelade singlarna för Växjö. Noterbart är också att Sandra Roma spelade dubbel med Lister.

Näsbyparks TK – GLTK 0-6
Klar seger för göteborgslaget och det var bara Anette Munozova som var nära seger för hemmalaget, men hon förlorade förstasingeln mot Jasmina Tinjic efter 12-14 i skiljeset. Båda lagen hade sina bästa till förfogande.
Förutom Munzova var det i tur och ordning följande i hemmalaget som spelade singlarna: Enni Zander, Elsa Melander och Jennie Brobeck. Motsvarande för GLTK: Matilda Hamlin, Valeria Berner och Andrea Raaholt.

KLTK – Lidköpings TK 1-5
Laglojalt värre av Rebecca Poikajärvi som reste hem från Helsingfors, mellan kval och spel i första omgången i morgon i 10K-turneringen där. Det hjälpte inte mot ungdomarna från Lidköping. Poikajärvi vann förstasingeln mot Paulina Wulcan och det var jämnt i många matcher.
Poikajärvi, Caroline Kållberg, Sofia Segerfos och Hanna Wikberg spelade singlarna i tur och ordning för KLTK som saknar knäskadade Hilda Melander. Wulcan, Maja Örnberg, Klara Alenäs och Jennifer Jussi spelade för Lidköping.

Helsingborgs TK – Tabergsdalens TK 6-0
Helsingborg visade att man har bredden som krävs för att gå hela vägen igen. I frånvaron av både Johanna Larsson och Sofia Arvidsson låg mycket ansvar på Evelina Virtanen, som både vann förstasingeln och en dubbel. Men det var tajt mot norskan Caroline Rohde-Moe – 10-7 i skiljeset. Det var också jämnt i den av dubblarna och med lite tur hade nykomlingen från Norrahammar kunnat få med sig en match från debuten i Helsingborg.
Virtanen spelade som sagt var förstasingeln och övriga togs om hand av Karina Jacobsgaard, Fredrikke Svarre och Alice Wenner. För Tabergsdalen spelade förutom Rohde-Moe också Emma Milicevic, Sofia Björk och Heidi Danielsson. Bortalaget hade inte med ettan bland 14-åringarna, Alexandra Viktorovitch.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.