Elitserien: Favoritsegrar under onsdagskvällen

Det blir en skrällfri omgång i herrarnas elitserie. Tre favoritsegrar klara hittills och den enda ovissa matchen lever.

KLTK-Lidköping 4-2

På papperet såg KLTK-segern tämligen given ut och på banan var det inget egentligen inget snack. Trots att Serdar Bojadieva och Staffan Falkenström tog en överraskande och meriterade seger mot Patrik Rosenholm och Tobias Blomgren i dubbeln. 1-1 efter dubblarna blev snabbt 3-1 till KLTK efter enkla segrar för Rosenholm och Blomgren. Sedan avgjorde Fred Simonsson genom 7-6 6-2 mot Emil Johansson. Noterbart är att Lidköpings Staffan Falkenström visar kvalitet i år igen. Seger mot Eric Ahren Moonga betyder att Falkenström är obesegrad i sina fyra matcher i år.

Upsala-Näsbypark 6-0

Inget kunde egentligen gå fel för Upsala som kom med ett lika starkt lag som i premiären. Inget gick heller fel. Nyckelseger var Berta/Szymanskis dubbel mot bröderna Solberg med 10-8. Den betydde 2-0 och matchen dog i princip. Två snabba segrar för Marcel Zimmermann och Daniel Berta var det som behövdes för ointagliga 4-0. Segrar också för Madani och Westerhof och Upsala har två 6-0-segrar.

Fair Play-GLTK 5-1

Också här en tämligen komfortabel favoritseger. GLTK hade ambitioner att vara topp 4 innan serien men mot de två favoriterna Upsala och Fair Play har man visat sig chanslösa. Det är dock inte dessa matcher som ska vinnas. Efter att Figueroa/WIndahl vunnit sin dubbel mot Beigart/Stjern med 10-8 i avgörande och säkrat 2-0 fanns inget hopp för GLTK. I singelspelet är Fair Play svårstoppade. Isak Arvidsson, Mohammed Shabib och Pablo Figueroa säkrade snabbt ointagliga 5-0 genom segrar i raka set. Viktor Stjern tog sedan GLTK:s första seger för säsongen genom 11-9 i supertiebreak mot Daniel Windahl.

 

Trollbäcken-SALK 3-3

Den enda matchen på papperet som egentligen var tämligen svårtippad. Trollbäcken kopplade initiativet med två dubbelsegrar för Brydolf/Chvojka och Adaktusson/Taipale. Jacob Adaktusson följde upp det med en 2-0-seger mot Milos Sekulic och minst en pinne var således säkrad genom 3-0-ledning.

Lucas Renard och Carl Söderlund skakade dock liv i det hela och vann sina matcher och till sist var det bara Patrik Brydolf mot kvar Jonathan Mridha. Efter supertiebreak tog SALK en pinne genom 10-7 i Mridhas favör. Supertiebreaksegrar för både Renard och Mridha således och SALK nådde tack vare detta en pinne.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.