Elitserien: Fair Play vann prestigemötet

Elitserien
Elitserien

Fair Play vann prestigemötet med Helsingborg och är tillsammans med GLTK de två lag som inte tappat någon poäng. I botten sladdar KLTK och Växjö TS som båda inlett med tre raka förluster.

Lidköpings TK – Växjö TS 4-2
Tufft nu för Växjö som är utan poäng. Kajsa Rinaldo Persson vann sin singel och dubbel, men annars var det klara vinster för Lidköping.

Fair Play TK -Helsingborgs TK 4-2
I en försmak på en trolig SM-final var frågan om HTK skulle ha med Johanna Larsson i laget. Svaret på den frågan var nej. Då räckte det inte hela vägen mot Fair Play där en skadefri Cornelia Lister spelar med ett allt större självförtroende och vinner allt i princip.

KLTK – GLTK 2-4
KLTK är alltså utan poäng i årets elitserie. GLTK däremot utmanar om en finalplats. Jasmina Tinjic från Bosnien har flyttat till Göteborg och tränar med laget och är pålitlig på förstasingeln. Hon har som bäst varit rankad 236. Idag kunde hon bara fullfölja dubbeln och fick ge bort segern till Rebecca Poikajärvi.

Näsbyparks TK – Tabergsdalens TK 3-3
Ett oavgjort resultat kan bli mycket värdefullt för nykomlingen Tabergsdalens TK. Matchen avgjordes på förstasingeln där Caroline Rodhe-Moe vann matchtiebreaket med 11-9 mot Anette Munzova och fixade 3-3 i matcher.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.