”Pablo får hela laget att tända till och samtidigt få oss avslappnade”

0

Fair Play lär ha säkrat en ny SM-final. Hotet mot en ny final, KLTK, betvingades emellertid med 4-2 och därmed ska det mycket till om SM-finalen inte stavas Upsala TK-Fair Play.

– Man kan lugnt säga att det ligger i våra händer nu om finalplatsen, säger Daniel Windahl som tog en viktig seger mot Tobias Blomgren.

Favoriterna håller i Elitserien. Fair Play har spelat två raka matcher med press på sig, men två segrar mot Stockholmsklubbarna SALK och nu KLTK gör att det räcker med två eller troligen bara en poäng på de två sista matcherna. Detta för att helt säkra en ny SM-final. Visst möter man Upsala TK i en av matcherna men mot bottenlaget Näsbypark ska skåningarna förstås inte tappa poäng och även om man gör det kan det bli final ändå.

Mötet inleddes med 1-1 efter dubblarna. Detta efter två supertiebreak.

– Det kunde varit 0-2 eller 2-0. Vårt mål var att minst få med oss en dubbel, säger Fair Plays Daniel Windahl vars match mot Tobias Blomgren på papperet kändes som en nyckelmatch för själva lagmatchen.

– Min match kanske var en liten nyckelmatch men alla matcher visste vi skulle vara jämna.

Daniel Windahl stod i alla fall för en solid insats då han besegrade svårspelade Tobias Blomgren med 7-6 6-2.

– Blomgren spelar äckligt. Servar bra och kan slå jävligt hårt. Han kan komma in i svackor och då måste man ta vara på det. Jag hade två break i första men tog det sedan i tiebreak.

– Andra set var bra. Jag spelade stabilt. Lite slarvig i första set men klart godkänd match.

Mohammed Shabib som i dubbeln ersättas av Jimmy Wallin ökade sedan på till 3-1. Dansken som slog Eric Ahren Moonga med 6-3 6-4. När sedan singel 1 och 3 återstod så krävdes en seger och när Pablo Figueroa är inblandad i Elitserien brukar det bli segrar. Figueroa besegrade Fred Simonsson och fick därmed revansch för ett överraskande stort nederlag i Jönköpings future för några år sedan.

– Pablo är hur skön som helst. Han får ju hela laget att tända till och samtidigt bli avslappnade. Sedan är han ju felfri på tredje singeln.

Det hjälpte emellertid inte att Patrik Rosenholm tog ännu en seger mot Isak Arvidsson. Fair Play bärgade segern med 4-2 i matcher och finalen är inte långt borta.

– Jag har inte räknat på det så mycket men vi är ju fyra poäng före KLTK och två matcher kvar. Man kan lugnt säga att det ligger i våra egna händer om finalplatsen.

 

 

Föregående artikelVäxjö eller Näsbypark – kamp om sista elitserieplatsen
Nästa artikelPappa arresterad efter att ha slagit sin dotter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här