Tre svenskar i kvartsfinal i Falun

0

PatrikRosenholm-2Det blir tre svenskar i kvartsfinalerna i Falun, trots att det var en hel del ”stolpe ut” i andra omgången med tiebreak som gick fel väg. Jonathan Mridha, Patrik Rosenholm och Christoffer Solberg är vidare.

Förste spelare att ta sig till kvartsfinal var Patrik Rosenholm. Han behövde bara drygt en timme på sig för att besegra tysken Florian Barth med 6-3, 6-2. Tryggt och stabilt i en match där Rosenholm inte hade en enda breakboll mot sig.

Jonathan Mridha såg ut att vara på väg mot en klar förlust mot femteseedade Matteo Donati. Mridha förlorade första set och fick ett break mot sig i andra också, men lyckades på något sätt komma tillbaka. 4-6, 6-4, 6-4 blev det för Mridha. Starkt! Mridha är klar för sin andra kvartsfinal i en Future.

Christoffer Solberg är inne i ett bra stim nu och spelar med självförtroende. Idag vann han en jämn match över Jacob Adaktusson med 6-3, 6-7, 6-3. Solberg nådde sin första Futurekvartsfinal i augusti.

Tunga tiebreakförluster

269-rankade Edward Corrie är förstaseedad i Falun. Han lyckades inte breaka Milos Sekulic en endaste gång idag, men vann ändå. Det blev 4-6, 7-6, 7-6 i en mycket underhållande match där Sekulic bjöd på fint volleyspel bland annat. Sekulic hade en breakboll i tredje set vid ställningen 3-3 och även matchboll i tiebreaket. Allt som oftast räddades britten av sin tunga förstaserve. 29 ess blev det idag!

En annan britt, Lewis Burton, slog Pablo Figuero med 7-6, 6-7, 7-6. Jämnt och spännade med andra ord och Pablo hade sina chanser.

Burton började väldigt inspirerat mot Pablo Figueroa och fick med sig ett tidigt break. Mot slutet av setet bröt dock Figueroa tillbaka. Setet gick till tiebreak som britten vann med 9-7. Vid 6-6 hade Pablo en straffspark framför nät, men avslutade med en episk felträff och bollen for upp i taket istället. Så nära var det att Pablo sen förmodligen kunnat serva hem första set. I andra set hade Pablo två setbollar vid 6-5 i Burtons serve, men även det setet gick till tiebreak. Nu blev det svenskt, 8-6, och skiljeset.

I tredje set räddade Pablo tre matchbollar i egen serve vid 5-6. Senare fick han en matchboll i tiebreak, men marginalerna var inte på svenskens sida. Burton vann 8-6.

Det blir minst en svensk i semifinal. I en av kvartsfinalerna möts Patrik Rosenholm och Christoffer Solberg. Jonathan Mridha får  möta Jurgen Zopp.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Föregående artikelSå ska Ymer slå Sam Querrey – Frederik Nielsen ger sin syn
Nästa artikelChristian Lindell i kvartsfinal

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här