”Fidde”: ”Jag kanske inte ställer upp med samma lag”

Fidde Rosengren och Christian Lindell
Fidde Rosengren och Christian Lindell

Sverige leder med 2–1 inför morgondagens singlar. Och efter lördagens dubbelsegern flaggar ”Fidde” Rosengren för ett nytt lag i morgon. 

– Jag kanske inte ställer upp med samma lag. Jag och Jonas får diskutera det. Men det kommer bli en otroligt svår match för Christian att vinna imorgon om han spelar. Även fast hans motståndare har spelat tio set, säger Rosengren.

Sitter Elias säkert för en eventuell femtesingel?

– Sitter säkert och sitter säkert. Han klarade ut det mot danskarna i fjol och är nog väldigt revanschsugen. Men vi glömmer ibland bort att han är bara är 18 år. Alla höjer han till skyarna. Det är mycket på hans axlar. Han blir spänd och nervös.

Vad tycker du om insatserna under gårdagen?

– Det kunde både har varit 0-2 och 2-0. Det var inga jättematcher utav någon utav svenskarna. Taktiskt var det inte bra. Starkt av Christian att vinna tre tiebreak. Elias tittar för mycket på rankning. Man kan inte sitta hemma vid datorn och tänka: I dag möter jag en spelare som är rankad 585 och behöver därför inte göra jobbet. Man måste alltid göra jobbet, säger ”Fidde”.

Robert Lindstedt fyller i:

– Du måste lära dig att spela varenda poäng. Det går alldeles för mycket upp och ner. Han är en stor talang man han måste spela varenda poäng.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.