”Fidde” Rosengren: ”Lindell väldigt aktuell för DC”

Fidde Rosengren
Foto: Henrik Gustavsson.

Efter tre intensiva tennisveckor i Sverige delar Fredrik ”Fidde” Rosengren med sig av sina tankar inför Stocholm Open och Davis Cup i en intervju med swetennis. 

Men Rosengren börjar med att kritisera de svenska insatser som har gjorts under de tre senaste veckorna.

– Det är väl ingeting att hurra för egentligen. Jag hade inga höga förväntningar från början i och med att de bästa spelarna kom direkt från gruset, med det går inte att skylla på.  Patrik Rosenholm och Isak Arvidssons insatser under kvartsfinalerna i Jönköping signalerade inget bra. De är inte riktigt där och visar ingen närvaro, säger förbundskaptenen.

Men efter tre veckors futurespel finns det så klart också positiva bitar enligt ”Fidde”.

– Den som imponerat mest är Jesper Brunström. Han kvalar in i huvudtävlingen tre veckor i rad och går till kvartsfinal här i Jönköping. En sådan spelare som visar en sådan attityd är mycket viktig för svensk tennis. Juniorerna kan börja med att slå honom. Det har även varit kul att se Christian Samuelsson och Carl Söderlund här i Jönköping.

Lindell med på läger

Nästa lördag drar kvalet igång till Stockholm Open. Fyra dagar innan kommer Rosengren samla en trupp på sex spelare, däribland finns Christian Lindell.

– Han har gjort jäkligt bra ifrån sig i Colombia. Jag sms:ar i stort sett varje dag med han och det är kul att det går så pass bra för honom.

Lindell har också blivit en bättre spelare på hard-court enligt ”Fidde”.

– Jag har sett han spela en match en gång inomhus. Det var mot Filip Bergevi i Malmö inför DC-matchen mot Ukraina. Det var ingen vacker syn just då men när vi tränade inför mötet mot Ukraina blev hans spel inomhus bättre och bättre. Men han spelar en otrolig bra tennis just nu. Och med hans kraftfulla serve och forehand tror jag han spela helt okej på underlaget i Stockholm. Samtidigt har han vunnit många matcher och har bra självförtroende och det slår mycket.

”Ett solklart val”

Förbundskaptenen hoppas också på att Stockholm Open ger ett Wild-Card till Elias Ymer.

– Han har vunnit matcher på en bra nivå i USA nyligen. Det vore fantastiskt om de väljer Elias. Det skulle varit ett solklart val för mig och jag skulle bli väldigt besviken om de inte delar ut ett WC till Elias.

Därför vill inte Rosengren se en återupprepat situation från i fjol då Joachim ”Pim-Pim” Johansson tilldelas ett WC i kvalet.

– Jag vet inte vad som hände där. Vem ska de ge det till i år liksom, blir det Kulti eller Edberg?

”Hoppas på Lindstedt”

Angående den viktiga DC-matchen mot Lettland säger han så här om laguttagningen.

– Lindell ligger bäst till och är väldigt aktuell just nu sen får vi se hur det ligger till efter Stockholm. Även Ymer ligger väldigt bra till så klart. Han har visat under en lång tid att han är en Sveriges bästa tennisspelare. Han kommer säkert vara jäkligt bra förberedd för detta efter flera bra matcher i USA. Jag hoppas även på att Lindstedt och Brunström lirar dubbeln tillsammans. Men Ymer och Lindell ligger bäst till för att spela singlarna, helt klart.

– Vi måste komma väl förberedda. Även om inte Gulbis kommer kan vi inte ställa in skorna, säger Förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren om den viktiga matchen mot Lettland i Jönköping.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.