Hilda Melander utslagen i Fleurus

0
Hilda Melander 2014 Båstad
Foto: Henrik Gustavsson.

Efter många matcher på väldigt kort tid blev Hilda Melander idag utslagen i den andra omgången i Fleurus ($25.000) av Klaartje Liebens. Men det var jämnt: 7-5, 1-6, 6-4.

Melander gick fem matcher när hon vann i Wanfercee-Baulet ($15.000) i förra veckan och började samtidigt kvala för att ta sig in i huvudturneringen i Fleurus. Efter två vunna kvalmatcher var hon inne i huvudturneringen. Hon besegrade i första omgången 277-rankade Myrtille Georges med 7-6, 3-6, 6-2 innan hon idag förlorade mot Liebens.

Nio matcher sedan början av förra veckan är mycket, varav fyra gick till tre set. Det är mycket välkommet för svensk tennis att fler spelare nu börjar etablera sig på den här nivån!

Hilda Melander är dessutom kvar i dubbelturneringen ihop med Marina Melnikova. Den svenskryska duon är klar för kvartsfinal.

Susanne Celik var direktkvalificerad för turneringen i Fleurus, men föll i första omgången mot polskan Sandra Zaniewska, som vann i raka set. Celik har förlorat i första omgången i de fyra senaste turneringarna mot rätt tufft motstånd.

Cornelia Lister, som nu har Joachim Weibull som tränare, har spelet i Holland ($10.000) i Rotterdam. Det blev en grym förlust redan i första omgången mot 656-rankade Mandy Wagemaker. Matchen fick avgöras i ett långt tiebreak i tredje set, där holländskan vann med 15-13 efter att Lister haft flera matchbollar.

Evelina Virtanen spelade i Turkiet ($10.000) i Antalya, vann två kvalmatcher men åkte sedan ut i första omgången mot en annan kvalspelare efter tre set.

Slutligen har vi Anette Munozova, som är klar för kvartsfinal i Egypten ($10.000) i Sharm El Sheikh. Fin seger idag för henne mot sjätteseedade Shweta Rana, rankad 578. I kvarten väntar nu förstaseedade ryskan Anna Morgina, rankad 388.

[su_post field=”post_date”]

Föregående artikelLindell skrällde – framme i kvartsfinal
Nästa artikelLindell utslagen i kvartsfinalen i Como

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här