Idel italienskt motstånd i Genoakvalet för svensktrion

Markus Eriksson, Patrik Rosenholm och denna gång även Isak Arvidsson är svenskarna som ska kvala in i Genoas challengerturnering.

Patrik Rosenholm fixade det i Como. Markus Eriksson fixade det inte och åkte ut i andra kvalomgången. Isak Arvidsson fanns inte med då men ansluter nu.

Fredrik Rosengren fick säkert en del besked vid tävlingen i Como denna vecka där Christian Lindell som bekant gick till kvartsfinal i huvudtävlingen.

Nu är kvalet lottat. För Patrik Rosenholm som är åttondeseedad väntar ett bekant ansikte i Pietro Fanucci som Patrik mötte för exakt en vecka sedan i Como. Vinst för svensken då. Repris nu? Omgång två spelas samma dag mot Sami Reinwein eller mer troligt 615-rankade Viktor Galovic som är bättre än sin ranking.

Markus Eriksson är sjundeseedad och har också italienskt motstånd i form av 616-rankade Alessandro Bega. Vinner Markus där så blir det med all sannolikhet Michael Linzer som rätt dagar är en ganska kapabel spelare.

Italienskt motstånd även för Isak Arvidsson som drog lättaste lotten inledningsvis. 16-årige wild cardet Pablo Dagnino ska inte vara några problem för Isak som i en eventuell nästa omgång har desto svårare motstånd i Gianluca Naso, tredjeseedad.

Summa summarum: Alla tre svenskar bör vinna sina inledningsmatcher. Desto svårare att trixa sig förbi andra omgången även om Rosenholm och Eriksson är seedade och förstås har goda chanser.

Elias Ymer fortsätter sitt challengerspelande i Asien.

[su_post field=”post_date”]

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.