Inget US Open för Sofia Arvidsson

0

Sofia Arvidsson Båstad 2014

Det blir inget spel i US Open för Sofia Arvidsson. Redan i den första kvalomgången tog det stopp och det innebär att Arvidsson rasar på kommande ranking till ner mot plats 170. 

Det var den 161-rankade kinesiskan Ying-Ying Duan som stod för motståndet och hon besegrade svenskan med 7-5, 6-3. Sofia öppnade annars matchen bra. Hon vann de tre första gemen, hade en ledning med 5-3 och hade en setboll i egen serve vid 5-4. Men med ett vacklande självförtroende är det svårt att knyta ihop säcken och så blev fallet här också. Duan vände, vann fyra raka gem och setet med 7-5.

I andra set kopplade Duan greppet om matchen med ett servegenombrott fram till 4-2, det enda breaket i setet. Duan är en spelare som inte ska underskattas för att hon mest spelar ITF-turneringar i Asien och Kina framförallt. Hon har kvalat in både till US Open och Australian Open de senaste tolv månaderna.

Eftersom Arvidsson var i andra omgången i US Open så innebär det att hon också blir av med en massa rankingpoäng. Någonstans kring plats 170 kommer Sofia att vara rankad efter US Open.

Arvidsson kommer allt längre från de stora turneringarna. Båstad är den enda WTA-turneringen som hon har fått spela i år och då på ett wildcard. 1-6 i matcher är det svaga facitet när det gäller kvalmatcher.

[su_post field=”post_date”]

Föregående artikelFinalförlust för Johanna Larsson i Bogota
Nästa artikelDe gör upp om SM på Sommartouren

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här