Inget US Open för Sofia Arvidsson

Sofia Arvidsson Båstad 2014

Det blir inget spel i US Open för Sofia Arvidsson. Redan i den första kvalomgången tog det stopp och det innebär att Arvidsson rasar på kommande ranking till ner mot plats 170. 

Det var den 161-rankade kinesiskan Ying-Ying Duan som stod för motståndet och hon besegrade svenskan med 7-5, 6-3. Sofia öppnade annars matchen bra. Hon vann de tre första gemen, hade en ledning med 5-3 och hade en setboll i egen serve vid 5-4. Men med ett vacklande självförtroende är det svårt att knyta ihop säcken och så blev fallet här också. Duan vände, vann fyra raka gem och setet med 7-5.

I andra set kopplade Duan greppet om matchen med ett servegenombrott fram till 4-2, det enda breaket i setet. Duan är en spelare som inte ska underskattas för att hon mest spelar ITF-turneringar i Asien och Kina framförallt. Hon har kvalat in både till US Open och Australian Open de senaste tolv månaderna.

Eftersom Arvidsson var i andra omgången i US Open så innebär det att hon också blir av med en massa rankingpoäng. Någonstans kring plats 170 kommer Sofia att vara rankad efter US Open.

Arvidsson kommer allt längre från de stora turneringarna. Båstad är den enda WTA-turneringen som hon har fått spela i år och då på ett wildcard. 1-6 i matcher är det svaga facitet när det gäller kvalmatcher.

[su_post field=”post_date”]

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.