Intressant och oviss elitserie står för dörren – vi går igenom läget

Under söndagen drar herrarnas elitserie igång. En serie som känns mer svårtippad än på länge. Och det drar igång med ett klassiskt Stockholmsderby, SALK mot KLTK.

Många av de svenska toppspelarna aviserar att ställa upp i elitserien. Även intressanta utländska namn kan tänkas spela. Nya utländska namn som Boy Westerhof och Kewin Krawietz som nått både final i dubbel och singel i veckans future i Turkiet finns registrerade för Upsala TK. Sedan ifjol återfinns även kompetente tysken Marcel Zimmermann i truppen. Daniel Berta och Nima Madani finns också att tillgå för Upsala som kanske ses som den största utmanaren till storfavoriten Fair Play.

– Ett äckligt lag som kommer bli farliga, säger Isak Arvidsson och fortsätter:

– Även Stockholmsklubbarna blir farliga. Ja, det är många om budet.

Isak nämner framförallt SALK som ett stort hot om bröderna Ymer skulle ställa upp. I SALK-truppen finns även kompetens utan bröderna Ymer i bland annat Milos Sekulic, Lucas Renard, Jonathan Mridha, Vincent Eriksson och norrmanen Joachim Bjerke.

SALK inleder med en klassisk match mot ett KLTK som kommer att bestå av Tobias Blomgren, Fred Simonsson, Eric Ahren Moonga och Jakob Amilon. Två fina jokrar finns dessutom i Patrik Rosenholm som bekräftat för Swetennis att han tänkt medverka i Elitserien. Andreas Siljeström brukar alltid också ställa upp när möjlighet finns. Oklart dock i vilken utsträckning denna duo har möjlighet att medverka.

Andra Stockholmsklubbar som återfinns är Trollbäcken och Näsbypark och det är inga dåliga lag. I Näsbypark finns rutin i Magnus Öhrwall, Mikael Ekman, Robin Brage och Johan Örtegren. Christoffer Solberg har en fin höst att falla tillbaka på och även brorsan Rickard och Johan Claesson har futurekvalat en hel del senaste tiden. Huruvida turken Anil Yuksel kommer att spela har vi ingen aning om. Yuksel är i alla fall rankad kring 700 och vore förstås ett tillskott.

Trollbäcken har på på papperet ett intressant lag. Robin Olin, Erik Chvojka och Patrik Brydolf är rutinerade och så också Jacob Adaktusson som sagt till Swetennis att han tänkt spela hela serien. En kvartett som har kompetens nog att störa de flesta lagen.

På andra sidan kusten återfinns två lag i form av GLTK som kanske kan räkna med en ganska tuff säsong då såväl Magnus Gustafsson, nyförvärvet Daniel Appelgren och Pierre Bonfre är skadade. GLTK siktar dock högt och rutin finns i Victor Stjern, evigt elitserieunge Nicklas Timfjord, Johan Beigart och David Norfelt. Unge Sam Taylor tillhör också GLTK.

Lidköpings TK är en klubb som nästan alltid överpresterar när det vankas elitserien om man ser till materialet. Skaraborgarna höjer sig alltid när det kommer till lagspel och rutin finns det massor av. Gamla rävar som Rickard Holmström, Oscar Pallin, Staffan Falkenström och norrmannen Stian Boretti stör nästan alltid det mer satsande unga gardet. Anders Järryd brukar dyka upp i dubbel på tal och gällande dubbel är Lidköping mästare.

Slutligen de regerande mästarna Fair Play som nästan alltid är storfavorit. Laget har nu dessutom fått tillgång till Isak Arvidsson, Daniel Windahl och Christian Samuelssons tjänster. Å andra sidan så kommer inte skadade Ervin Eleskovic spela. Pablo Figueroa och Andreas Vinciguerra är vana elitseriespelare som brukar bärga sina singlar. Nu finns heller inte enbart en dansk registrerad utan en rad danskar däribland Frederick Löchte Nielsen som ju skördat stora framgångar på challengernivå i veckan.

– Jag räknar med att spela en eller två matcher, bekräftar dansken.

Premiäromgången: SALK-KLTK, Upsala-GLTK, Näsbypark-Lidköping, Fair Play-Trollbäcken.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.