Isak Arvidsson ensam svensk i semifinal

0

NikeTennis_Roger_Day_originalDet är semifinalklart i Danderyds future. Ende svenska spelaren där blir Isak Arvidsson, som fick slita hårt i kvartsfinalen mot unge Mikael Ymer. Arvidsson får i semifinalen möta en spelare som nyss fick prova på US Open.

Ymer hade sina lägen i skaraborgsuppgörelsen men Isak tog hem det efter två tiebreakset, 7-6, 7-6. Första tiebreaket vann Isak med 7-5. I andra set såg Ymer ut att vara på väg mot en vändning. Han hade ett break och 5-3 vid egen serve, men lyckades inte spela hem setet. Tiebreaket i andra set blev långt. Isak vann med 12-10 efter att ha räddat ett par setbollar.

För Mikael Ymer, som fyllde 16 år i förra veckan, var det första kvartsfinalen i en Future.

Isak Arvidsson är nu framme i sin åttonde futuresemfinal i karriären, den femte i år. Isak kopplar nu ett litet grepp om en plats i kvalet till Stockholm Open som står på spel i dessa tre futures på hemmaplan.

Isak möter amerikanen och före detta collegespelaren Peter Kobelt. Amerikanen har efter studierna som bäst en finalplats i en Future, men spelade också US Open i år- i dubbel på wildcard med Hunter Reese.

Jacob Adaktusson var också framme i kvartsfinal, men Jurgen Zopp blev som väntat alldeles för svår. Estländaren vann med 6-3, 6-2.

Semifinalerna ser ut så här: Isak Arvidsson (7)-Peter Kobelt, Jurgen Zopp (1)-Matteo Donati (3)

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Föregående artikelMissar Elias Ymer Stockholm Open?
Nästa artikelRebecca Peterson till kvartsfinal i Dobrich

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här