Johanna Larsson i kvartsfinal efter mäktig vändning

0
Johanna Larsson fighting Båstad
Foto: Henrik Gustavsson.

Johanna Larsson är klar för kvartsfinal i Luxemburg efter att ha räddat matchbollar i andra set mot Polona Hercog. Det blev 6-7, 7-5, 6-1. Det innebär också ett rejält lyft på rankingen i säsongens elfte timme.

Hercog hade setboll redan vid 5-4 i Larssons serve i första set, men det slutade med ett tiebreak. Där hade Johanna två setbollar, men förlorade ändå ett långt tiebreak med 8-10.

Det såg motigt ut även i andra set där Hercog hade ett break att gå på. Hercog hade två matchbollar vid 5-3 i Larssons serve, klarade inte det heller och sedan startade vändningen. Larsson bröt tillbaka till 5-5 när Hercog skulle serva hem matchen, vände och vann andra set med 7-5 efter ett nytt break.

I tredje set tappade Larsson bara tre poäng på de första tre gemen och skaffade sig en 3-0-ledning. Segern var sedan aldrig i fara och Larsson vann med 6-1. Det kan man kalla krigarhjärta! Nu väntar Barbora Zahlavova Strycova i kvartsfinalen.

En kvartsfinalplats innebär att Larsson kommer att klättra rejält, från plats 85 till strax utanför topp 70. Snacka om en bra avslutning på säsongen!

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Föregående artikelAllgurin klar för ny kvartsfinal i Australien
Nästa artikelAlla kvalvinnare vidare till andra omgången – Swetennis har träffat samtliga i veckan

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här