Johanna Larsson skrällde – slog ut Stephens

0
Johanna Larsson fighting Båstad
Foto: Henrik Gustavsson.

Johanna Larsson svarade för en mäktig skräll när hon eliminerade 21-seedade Sloane Stephens med 5-7, 6-4, 6-2 i den andra omgången av US Open. 

Larssons bästa resultat i en Grand Slam-turnering är från i år, då hon också gick till tredje omgången i Franska Öppna. Det här är en tangering av det.

Dagens match påminde lite om den mot Eugenie Bouchard i Franska Öppnas tredje omgång. Även där hade Larsson sina möjligheter, utan att ta tillvara på chanserna.

Precis som då förlorade Larsson första set med 5-7, efter att ha blivit passiv och avvaktande när setet skulle avgöras. Larsson ledde nämligen med 5-4 och hade 30-30 i egen serve, men kom inte närmare än så. Istället gjorde Larsson sina sämsta gem i matchen och lät Stephens vinna setet med 7-5.

I andra set gick Stephens fram till 3-0 utan att vara speciellt märkvärdig. Tankarna gick osökt tillbaka till Kanepi-matchen i Båstad i juli.

Då hamnade Larsson ett ett härligt ”flow” och vann fyra gem i rad och var också nära 5-3. Istället blev det 4-4 och känslan av att tappa matchen igen återkom. Men Larsson var nu den som visade stabilitet och vann setet med 6-4.

Stephens vann de två första gemen i tredje set, jämna gem, men Johanna Larsson spelade den bästa tennis jag förmodligen sett henne göra. Hon vände och vann med 6-2 och var jublande glad efteråt.

Larsson får i tredje omgången möta vinnaren mellan Jelena Jankovic och Tsvetana Pironkova.

Hårt jobb bakom segern

På många sätt tycker jag att Johanna Larsson är ett föredöme. Hon är 26 år, men vågade ändå staka ut en ny väg i vintras tillsammans med sin tränare Mattias Arvidsson.

– Hon har gjort en fantastisk resa och utvecklats varje år. Även om det inte lossnar under de fyra första månaderna så är jag helt hundra på att det kommer. De här två åren kommer att vara hennes och det kommer nog att kunna smälla till lite i grand slam, sade Arvidsson till HD.se i december.

Larsson gick in i 2014 rankad som 83. I juli föll hon bort från topp 100. Men återigen var Larsson beredd att göra ”skitjobbet”, drog till Colombia och säkrade poäng med finalplatsen i Bogota i en 100 000-dollars. Detta istället för att kämpa i tuffa kval i en säkerligen bekvämare miljö på WTA-touren.

Föregående artikelOväntad förlust för Rosenholm
Nästa artikelPositiv sommar för Christian Samuelsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här