Knapp förlust för Siljeström i dubbelfinalen

Andreas Siljeström och James Cerratini var så nära men föll i Orleans dubbelfinal. Andre Sa/Thomaz Bellucci vann med 5-7 6-4 10-8.

 

Han har fått stå åt sidan i Davis Cup-laget då Johan Brunstöm och Robert Lindstedt har gått före. När chansen öppnade sig i och med Lindstedt skada senast mot Rumänien så blev Fredrik Rosengrens val Isak Arvidsson. På challengertouren har Siljeström haft ett fint år med en sex semifinaler och en challengervinst.

I franska Orleans känt för ett bra startfält var det nära att årets andra titel kom. Siljeström och amerikanen James Cerratini hade en tacksam lottning inledningsvis med ett wild card i första omgången och sedan ett i wo i kvartsfinalen. I semifinalen och finalen har paret mött bra motstånd och övertygat. Finalen mot brassarna, Andre Sa och Thomaz Bellucci som även spelade final i singel, blev jämn. Siljeström och Cerrratini räddade fyra breakbollar i det första setet innan paret lägligt breakade fram till 7-5.

Men efter det så var det brasseduon som var som bäst vid de avgörande momenten. 6-4 i andra set följdes upp med ett tight supertiebreak där Bellucci fick revansch för singelfinalförlusten och vann med 10-8.

Tungt för Siljeström givetvis, men ändå ett steg i rätt riktning då han åkt ur i första omgången vid de fyra senaste turneringarna.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.