Knapp förlust för Siljeström i dubbelfinalen

0

Andreas Siljeström och James Cerratini var så nära men föll i Orleans dubbelfinal. Andre Sa/Thomaz Bellucci vann med 5-7 6-4 10-8.

 

Han har fått stå åt sidan i Davis Cup-laget då Johan Brunstöm och Robert Lindstedt har gått före. När chansen öppnade sig i och med Lindstedt skada senast mot Rumänien så blev Fredrik Rosengrens val Isak Arvidsson. På challengertouren har Siljeström haft ett fint år med en sex semifinaler och en challengervinst.

I franska Orleans känt för ett bra startfält var det nära att årets andra titel kom. Siljeström och amerikanen James Cerratini hade en tacksam lottning inledningsvis med ett wild card i första omgången och sedan ett i wo i kvartsfinalen. I semifinalen och finalen har paret mött bra motstånd och övertygat. Finalen mot brassarna, Andre Sa och Thomaz Bellucci som även spelade final i singel, blev jämn. Siljeström och Cerrratini räddade fyra breakbollar i det första setet innan paret lägligt breakade fram till 7-5.

Men efter det så var det brasseduon som var som bäst vid de avgörande momenten. 6-4 i andra set följdes upp med ett tight supertiebreak där Bellucci fick revansch för singelfinalförlusten och vann med 10-8.

Tungt för Siljeström givetvis, men ändå ett steg i rätt riktning då han åkt ur i första omgången vid de fyra senaste turneringarna.

Föregående artikelBra lottning för Ymer – finalist igen för Lindell
Nästa artikelTufft startfält i Jönköping

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här