Knapp förlust för Siljeström i dubbelfinalen

Andreas Siljeström och James Cerratini var så nära men föll i Orleans dubbelfinal. Andre Sa/Thomaz Bellucci vann med 5-7 6-4 10-8.

 

Han har fått stå åt sidan i Davis Cup-laget då Johan Brunstöm och Robert Lindstedt har gått före. När chansen öppnade sig i och med Lindstedt skada senast mot Rumänien så blev Fredrik Rosengrens val Isak Arvidsson. På challengertouren har Siljeström haft ett fint år med en sex semifinaler och en challengervinst.

I franska Orleans känt för ett bra startfält var det nära att årets andra titel kom. Siljeström och amerikanen James Cerratini hade en tacksam lottning inledningsvis med ett wild card i första omgången och sedan ett i wo i kvartsfinalen. I semifinalen och finalen har paret mött bra motstånd och övertygat. Finalen mot brassarna, Andre Sa och Thomaz Bellucci som även spelade final i singel, blev jämn. Siljeström och Cerrratini räddade fyra breakbollar i det första setet innan paret lägligt breakade fram till 7-5.

Men efter det så var det brasseduon som var som bäst vid de avgörande momenten. 6-4 i andra set följdes upp med ett tight supertiebreak där Bellucci fick revansch för singelfinalförlusten och vann med 10-8.

Tungt för Siljeström givetvis, men ändå ett steg i rätt riktning då han åkt ur i första omgången vid de fyra senaste turneringarna.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.