Ska Lidköpings TK åka ur efter 22 raka år i Elitserien?

Bottenstriden tätnar i Elitserien. Med två omgångar kvar att spela är läget mest prekärt för Näsbypark som ända lyckades ta poäng mot GLTK och Lidköping som föll dagens viktigaste match mot SALK. Lidköpings TK har 22 raka år i Elitserien. Nu är man illa ute.

Innan dagens omgång stod både Lidköpings TK och SALK på två poäng var. Nu har SALK fyra poäng och Lidköping återfinns under strecket med två poäng tillsammans med Näsbypark som inte ger upp och idag ordnade sin andra poäng för året genom 3-3 mot GLTK.

Lidköpings TK:s gamla signum dubbelspelet har falerat på sistone. Idag hamnade skaraborgarna i underläge med 0-2 efter dubbelspelet trots att rutinerade herrar som Oscar Pallin, Rickard Holmström och Staffan Falkenström fanns med på banan. Mridha/Renard och Sekulic/Söderlund blev för starka och efter det kunde inte Lidköping återhämta sig. Säkra segrar för Milos Sekulic och Jonathan Mridha mot Serdar Bojadieva och Emil Johansson gjorde det till ointagliga 4-0 för SALK. SALK har Näsbypark och GLTK kvar att möta. Desto svårare för Lidköping som har omöjliga(?) Upsala TK och en ödesmatch mot svåra Trollbäcken kvar.

Trollbäcken å sin sida står kvar på tre poäng. Laget är allt som oftast med i matcherna men Upsala blev denna gång för svåra, förlust 1-5. Jacob Adaktusson stod i alla fall för en fin insats, men det blev förlust med 10-12 i supertiebreaket mot Kevin Krawietz. Trollbäckens vinst kom genom Erik Chvojka som åkt på många tajta förluster. Denna gång vinst mot tysken Hannes Wagner som hittills är den ende som har det tufft i Upsalalaget. Trollbäcken har Lidköping och avslutningsvis KLTK kvar att möta.

Näsbypark luggade GLTK på poäng. Nyckeln blev den sista singeln där rutinerade Mikael Ekman slog Sam Taylor med 10-8 i avgörande supertiebreaket.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.