Lindell: “Det är Davis Cup – då är det vinna som gäller”

Sverigeettan Chrstian Lindell fick under en lång tid vänta på sin tur. Men när det väl gällde blev det inte enkelt. Janis Podzus pressade svensken ordentligt. Men i fjärde set stängde Lindell matchen. Siffrorna skrevs till 7-6, 4-6, 7-6, 7-6 efter drygt fyra timmars spel. 

– Inget bra spel från mig men jag kämpade som fan i dag. Det är Davis Cup, då är det vinna som gäller, säger Christian Lindell.

Svensken inledde matchen aningen ostadigt och hade stora problem med lettens serve. Men tack vare egen serve som funkade bra höll han jämna steg och kunde vinna första set.

– Jag spelade absolut inte bra. Jag hade alldelles för mycket bakvikt på forehand. Men jag servade bra i dag vilket var mycket viktigt.

När Lindell hade skaffat övertaget med 2-1 i set fixade han ett tidigt servegenombrott i fjärde. En servegenombrott han blev av med i slutet av andra set. Ytterligare ett tiebreak väntade där det var väldigt jämnt. Svensken hade redan matchboll vid ställningen 6-5 men missade då två backhands vilket innebar att Podzus hade setboll. Men efter två kanonservar av svensken hade han åter matchboll. Och denna gång tog han vara på den.

– Jag hade mycket negativa tankar i dag och var negativ mot mitt spel. Därför var det skönt att ha Fidde på bänken som hjälpte mig.

Därmed är det utjämnat i landskampen. Under lördagen väntar dubbel.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.

Positiva formbesked inför Davis Cup

Cassis challenger: Mikael Ymer nådde semi - André Göransson vann i dubbel.