Lindell föll mot Martins Podzus – avgörande match väntar

 

Det blir en femte och direkt avgörande match mellan Sverige och Lettland i Racketcentrum i Jönköping. Detta efter att Martin Podzus visat att fysiken höll trots två femsetare tidigare i helgen. Vinst mot Christian Lindell med 3-1 i set.

– Jag kände mig otroligt dålig på banan idag. Jag var sen på min forehand varje gång och det har varit mitt bästa slag på grus, säger Christian Lindell.

Sverige är i ett prekärt läge i Davis Cup. Martin Podzus spelade set 11, 12, 13 och 14 denna helg och tvingades ta två medical timeouts men vann trots det mot Christian Lindell efter 6-4 6-7 (3-6) 6-4 6-3.

Martin Podzus inledde matchen bäst och tog rättvist det första setet med 6-4 efter ett break fram till 5-3. I det andra setet tvingades letten kalla in läkare i vid 3-4 och fick behandling för ett lår. Inte konstigt med tanke på att detta vara hans tolfte set under helgen. Setet gick till tiebreak och efter en jämn inledning så var det Lindell som ryckte vid 4-3. 7-3 och 1-1 i set.

I det tredje setet tvingades Martin Podzus på nytt till läkarvård men det hindrade inte honom att breaka till 6-4 i setets sista game.

I det fjärde setet hängde Lindell med fram till 2-2 men sedan blev det fyra raka game för Podzus som inte visade upp samma spel som mot Elias Ymer i fredags. Lindell stod dock för en hel del misstag och ovanan av inomhusspel lyste igenom.

– Alldeles för många enkla misstag från Christian, tyckte Jonas Björkman enligt Radiosporten.

I och med förlusten väntar en femte avgörande match mellan Elias Ymer och Janis Podzus.

– Nu kan jag bara heja på Elias, säger Lindell

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.