Lindell utslagen – trots imponerande insats

ChristianLindell-4

Svensken gjorde inte på något sätt bort sig. Men Christian Lindells prestation räckte inte. I svenskens tävlingspremiär inomhus blev det förlust mot Dustin Brown med siffrorna 4-6, 6-7 (3). 

Han var Sveriges sista hopp i singeltävlingen i Stockholm Open. Men inledningsvis såg det inte lovande ut. En nervös Lindell blev bruten direkt efter två dubbelfel. Men svensken kom mer och mer in i matchen och inte långt därefter bröt svensken tillbaka. Dock förlorade han första set efter en forcering av tysken Brown i slutet av setet.

Lindell inledde andra set till skillnad från första väldigt lovande och höll jämna steg med tysken. Men en bra serve och en fin forehand imponerade svensken. Men vid ställningen 5-5 tappade Lindell serven efter ett par enkla misstag. Därefter var tanken att Brown skulle serva hem matchen. Men den 22-åriga svensken hade inte gett upp. Lindell bröt oväntad tillbaka efter en volleymiss av Brown och ett tiebreak väntade. Där tog det dock slut för svensken. Brown visade att han sju år äldre och vann tiebreaket komfortabelt med 7-3.

Därmed är alla svenskar utslagna ur singeltävlingen i Stockholm Open.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.