Lindstedt-förlust gör att han kan spela Davis Cup

Det blev förlust för Robert Lindstedt och Lukasz Kubot redan i den första omgången av Basels ATP-turnering. Därmed skulle Lindstedt kunna spela Davis Cup-matchen mot Lettland om han vill och kan.

 

Fredrik Rosengren har varit tydlig med förutsättningarna angående Robert Lindstedts vara eller icke vara i DC-matchen mot Lettland. Förlorar han innan torsdag i Basel så kan han dyka upp i Jönköping om han själv vill. Robert har dock inte garanterat att så är fallet. Det är helt enkelt bara att avvakta telefonsamtalet mellan Fredrik Rosengren och Robert Lindstedt och se vad det ger. Lindstedt kan bytas in i laget en timme innan lottningen och måste då också vara på plats i Jönköping.

Lindstedt och Kubot inledde mötet med Lukas Rosol och Santiago Gonzalez på ett starkt sätt. 2-0 och tre breakbollar till 3-0 men sedan vände matchen. Gonzalez och Rosol bröt tillbaka till 2-2 och breakade dessutom fram till 6-4. I andra set hade Lindstedt och Kubot matchboll emot sig redan vid 4-5 men man lyckades serva hem det gamet. Istället kom breaket vid 5-6 och Rosol/Gonzalez kunde därmed vinna med 6-4 7-5.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.