”Lindstedt gör mig rädd” – Swetennis har pratat med tennistokig lett

Lettlands Davis Cup-lag
Lettlands Davis Cup-lag

Nu är det dags för Sverige att ta sig an Lettland i Jönköping. Swetennis har passat på att prata med en lettisk kunnig tennisröst om matchen.

 – Sverige är stora favoriter på papperet. Jag tror att svenskarna kan vinna denna match enkelt. Men ni får vara försiktiga, varnar tennistokige Aivars Rūmnieks.

Aivars Rūmnieks är en tennisälskande och tennisskrivande lett som med stort intresse kommer följa Davis Cup-matchen mellan Sverige och Lettland. Swetennis har passat på att prata med honom inför matchen som inleds med Elias Ymer mot Martins Podzus.

– Martins Podzus vann hans första futureturnering för två veckor sedan och har bra självförtroende inför den här matchen. Han kan slå alla spelare om han är i bra i form. Hans match mot Elias kommer att bli tuff men båda spelarna är unga och jag tror det kan bli fyra set, säger Aivars.

Hur stora favoriter är Sverige enligt dig?

– Enligt mig kommer Sverige vinna med 4-1. Sverige är den stora favoriten. De har två spelare bland topp-300 i singel och två dubbelspelare bland topp 100. Det här kommer bli tufft för oss.

VIlken av de enskilda matcherna är svårast för er?

– Matchen jag är mest rädd för är dubbeln. Med Lindstedt i laget kan jag inte se Lettland vinna denna match, även om Libietis är bra i dubbel. Tillsammans med Gulbis slog de Kontinen-bröderna och i september slog de Peya och Oswald. Men eftersom Gulbis är skadad så vet jag inte om Lettland kan vinna dubbeln när Libietis får ny partner. Dubbeln gör mig rädd och så även Lindstedt.

Vilken enskild match har ni störst chans att vinna?

– Jag tror att Lettland kan vinna en eller två singlar, men som jag sagt tidigare inte dubbeln. Podzus-bröderna kan vara bjässar i singel men om de kan slå topp 300-spelare? Jag vet faktiskt inte.

Tror du att ni kommer att byta dubbelpar mot vad som är nominerat?

– Jag tror att Lettland kan byta dubbeluppställning ja. Libietis spelar i så fall med någon av bröderna Podzus. Sverige kommer vinna dubbeln men de kan bli överraskade. Vem vet.

Finns det någon chans att någon singelspelare byts om matchen är levande?

– Om det står 2-2 inför sista matchen så tror jag att Libietis kan ersätta Janis Podzus i femte matchen.

Vad gillar bröderna Podzus för underlag?

– Janis och Martins Podzus älskar hard court-underlag. När de har turneringar i USA spelar de på det och då bor de i Florida och tränar på det underlaget. När de spelar i Europa så bor de hemma i Bauska. Båda har riktigt bra serve.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.