Lindstedt och Kubot tog fin skalp – slog bröderna Bryan i Mastersslutspelet i två raka set

Robert Lindstedt och Lukasz Kubot fick en smakstart på Mastersslutspelet. Paret besegrade bröderna Bryan vid det första matchen i Mastersslutspelet. Dessutom i två raka set. Robert Lindstedt avslutade matchen med två serveess.

Det såg inte speciellt ljust ut i slutet av det första setet då Robert Lindstedt tvingades ta in läkare för behandling. Men vad spelade det för roll när Lindstedt och kamrat Kubot spelade lysande tennis och slog bröderna Bryan med 7-6 (7-3) 6-3.

I det andra setet tog den svenskpolska duon chansen och bröt amerikanernas serve vid 3-2. Vid 5-3 fick Lindstedt chansen att serva hem matchen. 30-0 blev 30-15 med ett dubbelfel. Detta följdes upp med ett serveess på andraserven och på sin första matchboll satte paret dit 7-6 (7-3) 6-3 med ett nytt Lindstedt-serveess. En riktig smakstart för svenskarna. Inte bara beroende på vinsten utan också att den skedde i två raka set vilket kan vara viktigt i slutändan av gruppspelet.

Extra noterbart är vinsten med tanke på svårt Lindstedt har haft mot bröderna Bryan genom åren och den statistik som Philip Mårdh snabbt letade fram på Twitter.

I gruppens andra match vann Alexander Peya och Bruno Soares med 6-3 3-6 12-10 mot Jean Julien-Rojer och Horia Tecau.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.