Lindstedt spelar bara en match i Basel innan DC-lottningen

Om Robert Lindstedt överhuvudtaget ska vara aktuell för Davis Cup-spel så måste han åka ur Basel innan torsdag. Chansen/risken till det minskade när det blev klart att Lindstedt ”bara” kommer spela en match innan torsdag.

 

Reglerna är enkla. Om Robert Lindstedt ska bli aktuell överhuvudtaget för Davis Cup-spel mot Lettland så måste han vara på plats i Jönköping på torsdag i samband med lottningen.

Nu är det klart att Lindstedt tillsammans med Lukasz Kubot spelar mot Santiago Gonzalez och Lukas Rosol under tisdagen i Basel. Något spelschema för onsdagen finns visserligen inte ute ännu men man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut att svensken inte schemaläggs då. En eventuell motståndare i omgång två är nämligen inte klar tills dess eftersom matchen Inglot/Mergea-Lipsky/Oswald spelas först på onsdag. Hade Inglot/Mergea-Lipsky/Oswald spelat under måndagen eller tisdagen så hade det funnits en teoretisk möjlighet att den andra omgången spelats under onsdagen. Men nu är det emellertid uteslutet.

Därmed enkel fakta: vinner Lindstedt/Kubot sin första match så kan Sverige helt glömma Lindstedt i en DC-dubbel. DC-kapten Fredrik Rosengren har tidigare sagt att om Lindstedt skulle åka ur Basel innan torsdag så är han aktuell, men det finns inget löfte om att han ansluter.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.