Markus Eriksson vidare inför ögonen på förbundskaptenen

Markus Eriksson. Foto: Henrik Gustavsson.
Markus Eriksson. Foto: Henrik Gustavsson.

Sju svenskar är vidare till andra omgången i Futuren i Jönköping. Frågan är hur många som är kvar när det vankas kvartsfinaler? Det är inga svenskmöten i andra omgången.

Markus Eriksson slog David O’Hare inför ögonen på förbundskapten Fidde Rosengren Det var inte helt utan problem. Det blev 6-2, 7-6 efter 7-4 i ett tiebreak där den 1981-rankade irländaren, hopplöst ojämn i sitt spel, kostade på sig ett dyrbart dubbelfel i helt fel läge.

Eriksson möter i nästa omgång förstaseedade Edward Corrie, som slog Lucas Renard med 6-3, 6-3. Den 272-rankade britten hade jag väntat mig mer av. Här gjorde han vad som krävdes, men inte mycket mer.

Eric Ahren Moonga suktade efter en rankingpoäng med fick stryk av Joe Salisbury med 4-6, 1-6.

Patrik Rosenholm spelar med ett stort självförtroende och ett lugn i sitt spel. I reprisen på mötet i Falun mot Christoffer Solberg blev det ny seger för Rosenholm med 6-3, 6-4. Lite typiskt för matchen var att när Solberg tagit hand om sin enda breakmöjlighet på hela matchen, i andra set, så svarade Rosenholm med att breaka tillbaka omedelbart.

Schweizaren Adrien Bossel vann de viktiga poäng mot Tobias Blomgren och han slog svensken med 6-4, 6-4. En lurig spelare, den där Bossel. Blomgren gjorde tio ess i matchen.

Hemmaspelaren Adam Gustavsson var numret för litet mot estländaren Vladimir Ivanov som kontrollerat vann med 6-3, 6-2.

Ivanovs landsman, Jurgen Zopp, ställdes mot 15-årige Casper Ruud. Norrmannen stretade emot mycket bra, visade prov på ett härligt spelsinne, men Zopp vann som väntat. Det blev 6-3, 6-4. Kan Ruud vässa serven så kan det här bli riktigt bra i framtiden.

Daniel Windahl, med tränaren Peter Carlsson på plats, hade ingen lätt uppgift på förhand mot andraseedade Micke Kontinen. Nu bjöd Windahl på hårt motstånd, men det blev finsk seger med 4-6, 6-7. Men kanske ett tecken på att formen är på väg tillbaka för Windahl? Kontinen möter Isak Arvidsson i omgång två.

 Jacob Adaktusson vann över Jonathan Mridha med 6-7, 6-2, 7-6 i en match med många och långa dueller. Adakutsson vann ju i Jönköping förra året och möter Matteo Donati i nästa omgång.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...

Fair Play TK och Upsala TK möts i SM-finalen

Damernas elitserie är färdigspelad. Individuellt imponerade Fanny Östlund mest.