Mikael Ymer till kvartsfinal i US Open

MikaelYmer-4

Mikael Ymer fortsätter sitt segertåg i US Open. Näste motståndare som avverkades var åttondeseedade ryssen Roman Safiullin. Nu är 15-åringen i kvartsfinal. 7-5 0-6 6-2.

Mikael Ymers storstilade resa i US Opens juniorsingel fortsätter. Två vinster i kvalet har nu följts upp med tre segrar i huvudtävlingen. Den senaste mot åttondeseedade ryssen Roman Safiullin.

Det blev en svängig historia där spelarna byttes åt att tappa serven i det första setet. Det sista och avgörande breaket stod dock Mikael Ymer för och han kunde därmed vinna setet med 7-5. I det andra setet rivstartade ryssen och blott 15-årige Ymer kanske var så rutinerad att han släppte setet? 0-6 i baken hur som helst. Men vad gjorde de mindre smickrande siffrorna när Ymer visade mental och spelmässig styrka och vann det avgörande setet med 6-2.

Nu är Skarakillen framme i kvartsfinal där han ställs mot tysken Jan Choinski som bland annat slagit andraseedade brassen Orlando Luz med 6-2 6-2 på sin väg fram till kvartsfinal. En svår men långt ifrån omöjlig uppgift för Mikael Ymer.

[su_post field=”post_date”]

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.