Mikael Ymer och Jacob Adaktusson vinnare i svenskmatcherna

MikaelYmer-4

Publiken fick som de ville. De fick se 16-årige Mikael Ymer vidare. Detta efter att han vänt matchen mot en annan svensk Milos Sekulic, 1-6 6-3 7-5.

Två svenskar mot varandra på centercourten och det var ingen tvekan om vem som publiken höll på. Publiken fick också se sin favorit, 16-årige, Mikael Ymer vidare från den första kvalomgången.

Milos Sekulic upplevde förmodligen samma sak angående publiksympatierna. Vid 5-5 i avgörande set så drog Milos Sekulic iväg den hårdaste backhanden i årets turnering, sträckte upp armarna för att få publikens applåder och fick välförtjänt det.Ymer och Sekulic bjöd emellertid på en väldigt underhållande match där matchbollen var signifikativ. Ymer fick visa sin snabbhet och fotarbete och hann upp en stoppboll, kontrade med en lobb som Sekulic inte klarade att få över.

1-6 6-3 7-5. Mikael Ymer visade vad vi redan visste, att han har en förmåga att få med sig matcher, har ett fantastiskt fotarbete och ett fint spelsinne. Han använde sig ofta av stoppbollar och att slå upp lite högre bollar vid pressade situationer. Han har definitivt snabbheten och spelförståelsen, saker som inte är lätta att träna upp. Visst saknas det fortfarande av förståeliga skäl lite tyngd i serve och grundslag men det går att träna upp.

Härnäst väntar fransmannen Pierre-Hugues Herbert. En spelare som trivs inomhus och besitter en fin serve.

I det andra svenskmötet mellan Jacob Adaktusson och Jonathan Mridha vann rutinerade Adaktusson. Nyckelgamet blev vid 2-1 i skiljesetet. Adaktusson hade 40-0 men stod för en rad enkla misstag vilket ledde till breakboll för Mridha. Adaktusson redde dock ut det och bröt fram till 4-1 och kunde vinna 6-1 6-7 6-2. Adaktusson möter nu estländaren Jurgen Zopp.

Tobias Blomgren stretade emot bra i ett set mot Takanya Garanganga men var chanslös i det andra setet. Förlust 3-6 1-6. Därmed tre svenskar vidare till andra omgången av kvalet. Mikael Ymer, Jacob Adaktusson och Isak Arvidsson.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.