Ny skräll för Lindell – slog 82-rankad

0

Förra veckan slog Christian Lindell topp-100 spelaren Zeballos. Under första omgången i Calis challenger bjöd svensken på ytterligare en skräll när Diego Schwartzman besegrades med 6-7, 6-4, 6-4. 

Det blåste rejält på bana 1 i Cali, Colombien. Men det var inte blåsten som störde svensken i första set – snarare nerverna. Lindell servade för setet vid ställningen 5-4, men argentinaren bröt tillbaka blankt. Spelarna följdes åt till tiebreak där Lindell ledde med 3-0, men även här kunde inte svensken hålla ihop spelet och förlorade tiebreaket med 5-7.

I andra set fick svensken ett övertag direkt. Men ledningen med 3-0 blev inte långvarig. Argentinaren kom tillbaka även denna gång och utjämnade till 3-3. Men vid ställningen 5-4 till svensken kom ytterligare ett servegenombrott och andra set var i hamn för Lindell.

Nu väntade ett avgörande set som var väldigt märkligt. Spelarna bröt varandra fram och tillbaka men det var Lindell som bröt en gång mer än sin motståndare och segern var ett faktum. Lindell som dundrade in 16 ess mot Shwartzman möter nu en annan argentinare vid namnet Martin Alund, som även har ett norskt ursprung.

Föregående artikelElias Ymer vidare efter problem
Nästa artikelIsak Arvidsson: ”Behöver spela snabbare”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här