Ny SM-titel för Pablo Figueroa

Pablo Figueroa och Viktor Stjern
Pablo Figueroa och Viktor Stjern. Foto: Henrik Gustavsson.

För fjärde gången vann Pablo Figueroa Sommartourens slutspel, SM. Det blev 6-4, 6-1 mot Viktor Stjern på gruset på Norrahammars tennisstadion.

Tabergsdalens TK anordnade SM för åttonde gången och det var första gången som matcher har fått spelas inomhus. Finalerna kunde dock spelas utomhus.

– Det är ju en utomhusturnering. Innan jag kom hit ville jag spela ute. Men det har gått förvånansvärt lätt inne, och idag hade jag föredragit att spela inne. Det är svårt att gå ut igen när vi spelat två och en halv match inne, sade Pablo Figueroa.

Båda spelarna hade det svårt i egen serve, speciellt inledningsvis i matchen.

– Det var svårspelat i vinden. Jag tror han hade större problem än mig. Jag började dåligt första fyra gemen, men kände mig inte stressad. I finalen är det inte matchtiebreak som i poolspelet, sade Figuero som kände att han hade haft råd att förlora första set.

Det gjorde han inte. Stjern hade 4-2 och egen serve i första set, men sedan kom Pablo igång. Han vände och vann setet med 6-4 och tog sex gem i rad. Först efter 4-0 i andra set fick Stjern ett gem igen, men matchen var körd. Figueroa vann andra set enkelt och stabilt med 6-2.

29-årige Figueroa hade säkert haft en del att ge i höstens Futuretävlingar i Sverige, men det är inget som är intressant.

– Nej, det ger mig ingenting och det kostar bara massa pengar att spela Futures. Nu tar jag ledigt. I höst blir det seriespel med Fair Play TK och så ska jag spela en penningturnering med min tyska klubb, Würzburg, som håller till i tredjeligan, sade Figueroa.

Final:
Pablo Figueroa – Viktor Stjern 6-4, 6-1

Plats 3-4:
Christian Samuelsson – Morgan Johansson 6-4, 6-2

Plats 5-6:
Filip Bergevi – Serdar Bojadieva 7-6, 6-2

Plats 7-8:
Robin Thour – Oscar Forsell 2-6, 7-6, 10-5

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.