Pablo Figueroa kan gå långt i Falun

Pablo Figueroa i finalen 2014
Pablo Figueroa. Foto: Henrik Gustavsson.

Sex svenskar är vidare till andra omgången i Falu Future. Dagens skalp tog Pablo Figueroa, som visade att han mycket väl kan bli bäste svensk i turneringen i kamp med Patrik Rosenholm.

Pablo Figueroa visade att han håller hög klass även när det handlar om Future-tennis. Pablo vann över 376-rankade Joshua Milton med 6-3, 7-6 och såg ut att ha bra kontroll på matchen. Milton är ändå en spelare som brukar göra några Challengers också per år, men här räckte han inte till, även om han hade chansen i slutet av andra set.

Pablo har dessutom en intressant lottning. I nästa omgång väntar Lewis Burton och i en eventuell kvartsfinal med största sannolikhet förstaseedade Edward Corrie.

Isak Arvidsson gjorde ett jättebra första set mot storfavoriten Jurgen Zopp, men förlorade det med 7-5 i tiebreak. Det setet hade Isak behövt ha med sig, för sedan blev andra set en transportsträcka för estländaren som vann 7-6, 6-2.

20-årige Vincent Eriksson har aldrig vunnit en Futurematch i en maindraw, men kvalspelaren satte hård press på förra veckans finalist Peter Kobelt. Amerikanen vann med 7-5, 7-6 i en match där båda gick på snabbt avgörande i bollarna. I första set hade Eriksson en setboll, men som så många gånger förr kunde Kobelt förlita sig på sin serve. 14-11 i ess i matchen, även Eriksson visade att han har en tung förstaserve.

En annan amerikan, Connor Smith, behövde ett set för att hitta rytmen mot Daniel Windahl. Det blev en enkel seger för Smith med 6-4, 6-2 där andra set rann i väg snabbt när svensken började hänga med huvudet. Windahl har en riktig svacka förnärvarande.

Jacob Adaktusson slog indiern Balaji med 7-6, 7-5. Stadigt rakt igenom av Adaktusson, men den andreseedade Balaji har en ranking som han inte kan leva upp till.

Jonathan Mridha slog Lucas Renard med 6-3, 6-3. Mridha hanterade Renards defensiv bra och tappade bara åtta poäng i egen serve på hela matchen.

Hemmaspelaren Edvin Gustafsson på wildcard fick känna på hetluften, men räckte inte till mot tysken Florian Barth som vann i två raka set.

Förstaseedade Edward Corrie hade inga bekymmer med Jesper Brunström. Svensken fick tre gem med sig.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.