Pablo Figueroa kan gå långt i Falun

0
Pablo Figueroa i finalen 2014
Pablo Figueroa. Foto: Henrik Gustavsson.

Sex svenskar är vidare till andra omgången i Falu Future. Dagens skalp tog Pablo Figueroa, som visade att han mycket väl kan bli bäste svensk i turneringen i kamp med Patrik Rosenholm.

Pablo Figueroa visade att han håller hög klass även när det handlar om Future-tennis. Pablo vann över 376-rankade Joshua Milton med 6-3, 7-6 och såg ut att ha bra kontroll på matchen. Milton är ändå en spelare som brukar göra några Challengers också per år, men här räckte han inte till, även om han hade chansen i slutet av andra set.

Pablo har dessutom en intressant lottning. I nästa omgång väntar Lewis Burton och i en eventuell kvartsfinal med största sannolikhet förstaseedade Edward Corrie.

Isak Arvidsson gjorde ett jättebra första set mot storfavoriten Jurgen Zopp, men förlorade det med 7-5 i tiebreak. Det setet hade Isak behövt ha med sig, för sedan blev andra set en transportsträcka för estländaren som vann 7-6, 6-2.

20-årige Vincent Eriksson har aldrig vunnit en Futurematch i en maindraw, men kvalspelaren satte hård press på förra veckans finalist Peter Kobelt. Amerikanen vann med 7-5, 7-6 i en match där båda gick på snabbt avgörande i bollarna. I första set hade Eriksson en setboll, men som så många gånger förr kunde Kobelt förlita sig på sin serve. 14-11 i ess i matchen, även Eriksson visade att han har en tung förstaserve.

En annan amerikan, Connor Smith, behövde ett set för att hitta rytmen mot Daniel Windahl. Det blev en enkel seger för Smith med 6-4, 6-2 där andra set rann i väg snabbt när svensken började hänga med huvudet. Windahl har en riktig svacka förnärvarande.

Jacob Adaktusson slog indiern Balaji med 7-6, 7-5. Stadigt rakt igenom av Adaktusson, men den andreseedade Balaji har en ranking som han inte kan leva upp till.

Jonathan Mridha slog Lucas Renard med 6-3, 6-3. Mridha hanterade Renards defensiv bra och tappade bara åtta poäng i egen serve på hela matchen.

Hemmaspelaren Edvin Gustafsson på wildcard fick känna på hetluften, men räckte inte till mot tysken Florian Barth som vann i två raka set.

Förstaseedade Edward Corrie hade inga bekymmer med Jesper Brunström. Svensken fick tre gem med sig.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Föregående artikelFalun: Övertygande vinst för Rosenholm
Nästa artikelEfterlängtad seger för Elias Ymer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här