Positiv sommar för Christian Samuelsson

Christian Samuelsson SM 2014
Foto: Henrik Gustavsson.

96:orna är en fin årgång även här hemma. Med spelare som Elias Ymer och Daniel Windahl finns det hopp, men det finns flera framtidsnamn. Ett av dom kan vara Christian Samuelsson, Åhus TK.

I februari åkte han ut i semifinal JSM mot Simon Freund, som vann turneringen på ett imponerande sätt. På gruset i sommar i Norrköping gick Samuelsson hela vägen och vann JSM.

– Jag var en av favoriterna, men var inte lika nöjd med mitt spel då, säger Samuelsson.

Förutom Ymer och Windahl har Samuelsson även haft tuff konkurrens av spelare som Philip Möbius och Simon Freund. Men i den här åldern kan mycket hända och Samuelsson har haft en positiv utveckling.

– Jag känner att jag närmat mig dom, förutom Ymer då. Det har bara flutit på. Jag kände det redan i våras i seriespelet med Åhus. Jag fick spela mycket och vinna många matcher. Där växte självförtroendet, säger Samuelsson.

Att tillhöra en tuff generation där det krävs mycket för att vinna är inget som skrämmer.

– Nej, det är bara inspirerande, säger Samuelsson.

Under SM-helgen i Norrahammar imponerade Samuelsson stort. Det blev en tredjeplats tillslut efter att att han förlorat det som många tyckte var den moraliska finalen, poolfinalen, mot Pablo Figueroa i matchtiebreak.

Figueroa, som mött många spelare på väg uppåt i karriären i Sommartouren genom åren, var en av många som imponerades av Samuelssons respektlösa spel. Han har en riktigt tung serve och är svårbreakad. Som ibland kan innebära att kroppen tar stryk.

– Jag hade problem med ryggen i höstas under inomhussäsongen. Det har gått bättre utomhus, men inne mot Pablo så fick jag lite känningar igen, säger han.

Hur ser då planeringen ut för hösten?

– I helgen blir det lag-SM i Åhus och jag hoppas det kommer mycket folk och kollar. Sedan ska jag spela tre Futures i Sverige och kanske blir det Turkiet också i höst, säger Samuelsson.

[su_post field=”post_date”]

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.