Rebecca Peterson på väg att peta Sofia Arvidsson som Sverigetvåa

Sofia Arvidsson Båstad 2014
Foto: Henrik Gustavsson.

Stora förändringar är på väg att ske inom svensk damtennis. Bakom Johanna Larsson är det nu vidöppet om vem som ska ta över rollen som tvåa i Sverige.

Veckans ranking var ingen rolig läsning för Sofia Arvidsson. Idag är hon rankad 201, men det kommer bli värre. Efter dagens kvalförlust i Poitiers ($100,000) tappar Arvidsson så många poäng att hon kommer passeras av Rebecca Peterson. Arvidsson kommer att rasa ner mot 250-strecket på nästa veckas ranking. Om inte någon stryker sig och lämnar återbud i Poitiers och Arvidsson får plats som ”lucky loser” och Arvidsson vinner några matcher i veckan, men det är kanske att hoppas på för mycket?

Arvidsson hade en del resultat från 2013 som var bra i oktober. Då var hon i final i turneringen i Poitiers och hade således många poäng att försvara den här veckan. Idag blev det förlust i andra kvalomgången mot Nadiya Kichenok med 4-6, 4-6. Arvidsson var andraseedad i kvalet. Arvidsson är på plats 258 på årsrankingen.

Rebecca Peterson spelar i Perth ($25,000) den här veckan. Där finns också Susanne Celik, Hilda Melander och Ellen Allgurin med.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.