Renard: I Togo är det högljudd musik och dans

0

Togo är kanske inte känt som något tennisland, men under några veckor bjuds det på futuretennis i det västafrikanska landet. En som finns med där är svenkse Lucas Renard.

– Hemmapubliken är väldigt högljudda och glada, berättar Lucas för Swetennis från Togo.

Lucas Renard 2013
Lucas Renard. Foto: Henrik Gustavsson.

Lucas Renard befinner sig just nu i Togo för futurespel. Han vann den första omgången men stötte idag på patrull mot seedade fransmannen Laurent Rochette med 3-6 4-6.

– Jag valde att åka till Togo för jag kom in i huvudtävlingen och för att det är de två största tävlingarna de här veckorna., säger Lucas och fortsätter:

– Plus att det var ekonomiskt bra och en rolig upplevelse.

Bra flygresa

Togo ligger inklämt mellan Ghana och Benin och har dessutom Burkina Faso som grannland i norr. En lång resa för Lucas förstås.

– Flygresan hit gick smidigt och bra. De kollade kroppstemperaturen på alla inresande, vilket kändes trygg då det förminskar risken att smittade personer kommer in i landet.

Om tävlingen och arrangemanget har han i stort sett bara gott att säga.

– Tävlingen är väldigt bra arrangerad skulle jag säga. Bra hotell, bra mat, banorna kunde varit bättre men är absolut spelbara. Alltid nya bollar till träningspassen är ett stort plus.

Högljudd musik och dans

Pulsen i det västafrikanska landet går heller inte ta miste på, så inte heller vid tennistävlingen.

– I Togo är det högljudd musik och dans. Hemmapubliken är väldigt högljudda och glada. Det är mycket folk som kommer och verkar ha ett stort tennisintresse.

Den spontana glädjen brukar i regel vara stor i de afrikanska länderna och Renard har fått se sådan på nära håll.

– Det roligaste som hänt hittills är nog när hemmapubliken hejade fram en hemmaspelare till vinst i första omgången och visade en otrolig vilja och glädje. Jag har aldrig sett en sådan glöd i ögonen, otroligt motiverade.

Nu väntar en ny tävlingsvecka i Togo för stockholmaren.

– Kommande tävlingar beror på hur det går andra veckan här i Togo. Jag kommer göra min grundplanering inför 2015 när jag kommer hem till Sverige.

 

 

Föregående artikelJohn Isner får ny tränare
Nästa artikelOrange Bowl: Mikael Ymer oväntat utslagen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här